Karta wędkarska a RAPR

/ 29 odpowiedzi
Jack14

Kolego @Beliar jeśli piszesz coś i sam nie wiesz co to nie oczekuj konkretnej odpowiedzi.

Przykład:

- jestem zameldowany i mieszkam w Szczecinie

- jestem członkiem koła ze Szczecina

- rozliczam się w Urzędzie Skarbowym przypisanym do danej "dzielnicy"

- wszystkie sprawy urzędowe załatwiam w jednym miejscu.

Teraz to co sam napisałeś:

- jestem zameldowany (teraz jak pisałeś czasowo) gdzie nawet nie pytam

- pomijam

- rozliczam się gdzieś ???

- wszystkie sprawy załatwiam gdzieś ?????

Teraz jak to jest sam to ładnie napisałeś lub cytowałeś "wydaje starosta za względu na miejsce zamieszkania."

Mam tutaj pytanie czy jeśli Ja pojadę np. do Gdańska do Starostwa to też muszą mi w tym Urzędzie "wyrobić" kartę wędkarską"?

Co do Urzędu Skarbowego to mam tylko same pytania. US przeniosłeś tu gdzie oczekiwałeś na kartę wędarską czy odwrotnie?

Właśnie takie malutkie " nie wiem nie powiem" prowadzą do takich idiotycznych sytuacji

Pozdrawiam.

(2013/05/24 19:16)

zenfr

kol Jack 14 Jak umiesz czytac ze zrozumieniem "Wydaje starosta  właściwy do miejsca zamieszkania" , a ty wyjeżdzasz ze skarbówką .Co ma piernik..... (2013/05/24 23:23)

Beliar

dobra dokładnie opiszę przykład:

jestem zameldowany w Cigacicach
ale mieszkam i pracuje w Pacanowie
US przeniosłem z Cigacic do Pacanowa
Starostwo w Pacanowie nie chce mi wydać karty wędkarskiej
więc:
zameldowałem się tymczasowo w Pacanowie i złożyłem oświadczenie w Starostwie ze:
moje całe obecne życie czyli :praca, korespondencja i np: US przeniosłem do Pacanowa.
i że w niedalekiej przyszłości będę chciał się zameldować na stałe w Pacanowie. Egzamin na Kartę wędkarską zdałem też w Pacanowie. Papiery wszystkie jak potwierdzenie tymczasowego zameldowania dałem do wglądu pani w starostwie a oświadczenie musiała sobie zatrzymać (oczywiście mówiąc pani w starostwie mam na myśli panią w starostwie pracującą w Wydziale Ochrony Środowiska). Po załatwieniu wszystkich tych spraw mogę się cieszyć kartą wędkarską wydaną przez Starostwo w Pacanowie.

teraz mam nadzieję drogi kolego ze wszystko dokładnie zrozumiałeś

Pozdrawiam (2013/05/25 15:45)

Jack14

Ok teraz zrozumiałem.

Mam tylko jeszcze małe pytanie:

gdzie w Pacanowie zdawałeś na kartę wędkarską ? :-)

ps

Do kolegi @zenfer Urząd Skarbowy pojawił się w "wypowiedziach" kolegi @Beliar wcześniej ale wpisy zostału usunięte. To tak tylko do Twojej wiadomości.

(2013/05/27 15:04)