Witam .. Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Jestem na nim od dziś. Jestem też nowym posiadaczem karty wędkarskiej i mam kilka pytań na które nie potrafię sam sobie odpowiedzieć. Należę do koła nr41 w przy Elektrowni Pątnów. 1. Opłaciłem wody nizinne. Dostałem wykaz wód. Moje koło zarybia Zbiornik Wstępnego Schładzania przy Elektrowni Konin . Nie mam go wpisanego w wykaz wód .. Mogę tam łowić ? 2.Mogę łowić na całym obszarze pzw czy muszę trzymać się ściśle wykazu wód ? 3.Czy istnieje coś takiego na stronie wedkuje.pl jak mapa z wykazem wód tylko mojego koła ?
Z góry przepraszam za popełnione błędy w tym poście.
Cześć, przynależąc do koła nr 41 lub koła nr 5 możesz łowić cały rok na tym zbiorniku. Oczywiście jeżeli w danym roku opłaciłeś składki. Pozwolenia jakiego ci brakuje to na wody gospodarstwa Rybackiego Gosławice. Zawierają się w nim opłaty miedzy innymi za jeziora takie jak Gosławskie, Pątnowskie, Ślesińskie, Mikorzyn i wszystkie kanały jeżeli się nie mylę. Wydaję mi się że jeszcze nie ma ustalonej ceny na sezon letni.Pozdrawiam,kuba-s (2013/02/27 20:14)