![]()
bunio14 oczywiście może być z tobą.Jeśli wędkujesz na spławik lub grunt to możesz mu dać jedną ze swoich wędek.(można mieć tylko 2)wszystko jest w regulaminie.
pozdrawiam mateusz!
Niestety kolego nie wprowadzaj go w błąd , owszem może być z nim ojciec , lecz nie mając karty wędkarskiej , młody wędkarz nie może użyczyć ojcu żadnej wędki
Popełniłem błąd nie całkiem napisałem napisałem o co mi chodzi.Chodziło mi o to, że może dać jedną wędkę ojcu ale nie do łowienia ale PILNOWANIA. (2012/04/14 15:01)![]()
89krzysztof
![]()
bunio14 oczywiście może być z tobą.Jeśli wędkujesz na spławik lub grunt to możesz mu dać jedną ze swoich wędek.(można mieć tylko 2)wszystko jest w regulaminie.
pozdrawiam mateusz!
Niestety kolego nie wprowadzaj go w błąd , owszem może być z nim ojciec , lecz nie mając karty wędkarskiej , młody wędkarz nie może użyczyć ojcu żadnej wędki
Popełniłem błąd nie całkiem napisałem napisałem o co mi chodzi.Chodziło mi o to, że może dać jedną wędkę ojcu ale nie do łowienia ale PILNOWANIA.
hehehe. Daj sobie spokój i nie opowiadaj takich głupot. ;) Wędkarz sam pilnuje wędek, a nie daje pod opiekę osobom trzecim. Co później ten pilnujący ojciec ma zrobić, jeśli jest branie ? (2012/04/14 15:09)![]()
bunio14
ale moim zdaniem ta zasada jest niesłuszna ponieważ: 10. Członek PZW ma prawo udostępnić współmałżonkowi jedną ze swoich wędek do wędkowania, w granicach przysługującego mu stanowiska i limitu połowu, bez konieczności uiszczania przez współmałżonka składki członkowskiej oraz składki na ochronę i zagospodarowanie wód.
Ale dlaczego niemożna oddać wędki np. ojcu lub osobie towarzyszącej? Jeśli postępowali byśmy zgodnie z np. limitem połowów ?Jeśli można ją udostępnić małżonkowi? (2012/04/14 15:09)![]()
bunio14
Może oddać wędzisko osobie posiadającej kartę (2012/04/14 15:11)![]()
Roxola
ale moim zdaniem ta zasada jest niesłuszna ponieważ: 10. Członek PZW ma prawo udostępnić współmałżonkowi jedną ze swoich wędek do wędkowania, w granicach przysługującego mu stanowiska i limitu połowu, bez konieczności uiszczania przez współmałżonka składki członkowskiej oraz składki na ochronę i zagospodarowanie wód.
Ale dlaczego niemożna oddać wędki np. ojcu lub osobie towarzyszącej? Jeśli postępowali byśmy zgodnie z np. limitem połowów ?Jeśli można ją udostępnić małżonkowi?
Dlatego tak nie można (2012/04/14 16:52)![]()
Jędrula
Ale dlaczego niemożna oddać wędki np. ojcu lub osobie towarzyszącej? Jeśli postępowali byśmy zgodnie z np. limitem połowów ?Jeśli można ją udostępnić małżonkowi?Heheheh , poprawiłeś mi Kolego humor w ten zimny i szary dzień .
(2012/04/14 17:07)![]()
koal
A jakby sie uprzeć to zabierając rodzinę nad wodę można wędkować na 3 a nawet 4 wędki ;)
żona ma kartę więc mogę moge jej jedną wędkę "sprezentować", 2 dzieci też może łowić każdy na jdena wędkę - ale nigdzie nie pisze, że te punkty sie wzajemnie wykluczają :)
Co Wy na to ?
p.s.
piszę czysto teoretycznie i nie zalezy mi na stosowaniu tej "dziury" w praktyce (2012/04/14 20:18)