Karpiowanie na płyciznie

/ 3 odpowiedzi
Witam! Od niedawna zacząłem łowić karpie na 4-hektarowym rozlewisku rzeki, którego głębokość nie przekracza 60 cm. Dno jest zamulone i porośnięte glonami. Wiosną złowiłem na sprężyne 2 karpie ważące trochę ponad kilogram. Teraz ta metoda przestała działać i nie bierze na nią ani jedna ryba. Na łowisku pływają karpie do 3 kilogramów. Na co mam próbować je łowić? Z góry dziękuje za pomoc!
oskar1316

witaj a czy na twoim łowisku karpie wychodzą bardzo blisko dna czy raczej góry bo jeśli góry to możesz  w upalne dni jak sie będą wygrzewały zastosować kule wodną służy ona do łapania amurów z powierzchni ale karp też sie skusi :D a jeśli nic z tego użyj kulki proteinowej pop up a jeśli znów nic nie wyjdzie to spróbuj je przechytrzyć i zakup sobie kukurydzę pop up która będzie się unosiła ponad jak mówisz glonami pozdrawiam i napisz czy dało radę je przechytrzyć  (2012/07/05 10:29)

Kamil26051999

niedługo spróbuje złowić tam karpia na ten sposób! dziękuje! połamania kija:) (2012/07/05 11:09)

oskar1316

Nie ma za co ten portal powstał aby dzielić sie wiedzą połamania nawzajem ! (2012/07/09 16:13)