Zaloguj się do konta

Karp - kulki proteinwe

utworzono: 2010/03/01 17:51
kuba777

Witam.. Jakie smaki kulek proteinowych stosujecie w porze zimowo wiosennej i wiosenno letniej? Z góry dzięki.. I pozdrawiam.. Kuba777. [2010-03-01 17:51]

ibrahim19

Nie jestem specjalistą ale z tego co wiem to wiosna Karp chętniej pobiera kulki kulki o zapachu mięsnym lub rybnym np homar & rak, monstrualny krab, ryba koncentrat,  ewentyalnie jakiś pelet halibutowy też mozesz spróbować.
[2010-03-01 18:45]

buntownik86

Zgadzam się z tobą ibrahim19. Na wiosnę też polecałbym coś mięsnego. Latem już można spróbować łowić na kulki o smaku wanilii, skopex, truskawki, tutifrutii. Jadnak latem również możesz łapać na mięsne.
[2010-03-01 19:18]

Na wiosnę z kuleczek to polecę Ci jakieś zapachy bardziej owocowe.
Banan,vanilia może być miód. Anyż .
Ja nie jestem przekonany do połowu karpii na kulki o zapachu mięsnym a tym bardziej wiosną. To Ci ich nie polecę
[2010-03-01 19:33]

patryk12345

Są też kulki pól na pól np wanilia krab , truskawka jakaś tam ryba , można kombinować .....
[2010-03-01 21:35]

iro

Witam kolegów po kiju. Tak na prawdę to nikt nie wie na co najlepiej łowić karpie szczególnie wczesną wiosną. Każdego roku karpie potrafią zaskoczyć i smaki które były rewelacyjne w zeszłym sezonie okazują się w nowym wogóle nie skutreczne. Dlatego moja ogólna recepta na karpia  to coś śmierdzącego i coś słodkiego lub pachnącego. Spróbuj na jednym zestawie połączyć kulkę rybną z kulką kukurydzianą a na drugim coś w stylu kraba z truskawką lub wanilią. I obserwuj na które smaki będziesz miał więcej brań. Nie bez znaczenia jest woda tzn. zależy czy chcesz łowić na dużych dzikich zbiornikach czy na niewielkich zalewach. [2010-03-02 08:34]

kazik

Ja na przykład wiem że wczesną wiosną  najlepiej sprawdzają się czerwone robaki , gdzie Karp dobrze bierze i Lin również .

[2010-03-02 09:28]

bacik65

Ja na wiosnę tylko stosuję przynęty naturalne,żadne sztuczne nie wchodzą w rachubę zwłaszcza  na karpia.Po zimie karp jest ospały i potrzebuje coś takiego żeby go ruszyło ,tak samo postępuje jak drapieżnik dlatego warto łapać na czerwonego ,pinkę,ochotkę,białego oczywiście można robić tak zwane kanapki-ochotkę z kukurydzą czy białego lub czerwonego z połową kulki krabowej lub waniliowej itd.ważne jest to żeby na haczyku się coś ruszało nie tylko pachniało.POZDRAWIAM-ŁAMCIE KIJE
[2010-03-02 12:17]