Karmienie węgorzy i sumów w akwarium

/ 4 odpowiedzi
Mam w akwarium dwa węgorze i dwa sumy. Czym je karmić? Karmy jeść nie chcą:/
fishark

może mrożona ochotka, lub jakis inny mięsny pokarm. (2017/04/10 09:06)

kaban

Nie podałeś jakiej są wielkości ale wydaje mi się, że wszelkie dźdźownice i wspomniane mrożonki typu ochotka, serca lub kawałki ryb powinny być dobre. (2017/04/10 09:24)

limakryba

Jak wyzej podaj podstawiwe danw na tematvzbiornika, jaka jest wielkosc ryb. Sa to drapiezniki takze karm je miechem w postaci robakow i ryb. Chetnie zjedza tez watrobke czy inne resztki zwierzece. Pamietaj ze ine potrzebuja sporo miejsca. (2017/04/13 17:14)

Askan

Potrzebują dużo miejsca i dużo wody bo trzeba ją co chwila wymieniać.Nawet najlepsze filtry nie nadążą jej czyścić.Miałem kiedyś piranie szt.4 i wziąłem je ze sklepu jak miały po 8cm.W ciągu pięciu lat urosły do wielkości dłoniaków a akwarium miałem 120 Litrowe.Trzeba je było karmić robalami,z początku też ochotką,białymi a póżniej wątrobą.Miałem dwa dobre filtry,jeden zewnętrzny a drugi duży z gąbką w środku.Żeby tą gąbkę wyjąć i przepłukać to najpierw musiałem je nakarmić bo bałem sie o palce.Woda prędko kwaśniała i musiałem ją co drugi dzień wymieniać.Przy tych rybach nie musisz bać się o paluchy ale roboty jest dużo,mój znajomy miał małeg szczupaka oraz węgorza w akwarium w BARZE piwnym i znalazł się taki jeden mądrala ze chciał na niego nasłać Policję ze Strażą Wędkarską jak tego nie zlikwiduje bo hoduje niewymiarowe ryby.Bez rozumu był ten baran.Pozdrawiam i życzę sukcesów w hodowli. (2017/04/20 10:19)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.