Karaś wiosną

/ 11 odpowiedzi
Co wrzucić do sprężyny zanętowej na wiosnę.???  
kamillo8110

To co na lato i jeśeń:)

Karaś bieze na wszystko.

(2011/03/11 17:46)

ryukon1975

Tradycyjnie:na wiosnę jajko wielkanocne / na zimę opłatek. :):):)
PS:Jak wrzucisz pisankę to poleży do grudnia. :):):) (2011/03/11 18:22)

780528

Zanętę z dodatkiem robali siekane czerwone ,albo pinka i biały a na hak, to co w zanęcie,to tak po krótce  w tym temacie.I zanęta nie może być zbyt sycąca,ponieważ ryby jeszcze o tej porze za bardzo nie żerują. (2011/03/11 18:24)

ryukon1975

Tak poważnie to tak jak radzi kol.780528,ja dodam tylko poza mało sycąca ma jej być jej mało.Oczywiście mało porównując do ilości jaką się nęci w ciepłym okresie roku. (2011/03/11 18:43)

bykus1

Domowe zanęty? Ja polecam zanętę partykularną. Co to oznacza?
Ziarna. To co damy na hak. Żadnych zanęt sypkich.

Na karpia konopie, kukurydza, pszenica itp (dodać do tego granulatu zanętowego i zanęta, że masakra). 
Na lina i karasia ziemniaczki z siekanymi gnojakami, do tego kukurydza.
Leszcz to pęczak, płatki owsiane, robaki białe.
Część z tych smakołyków ciężko posłać na pożądaną odległość (nie za bardzo w koszyczku typu feeder-cage, ni w sprężynie itp) zatem polecam procę, rakietę zanętową albo materiały PVA (rozpuszczalne nici, woreczki i siateczki).

Oczywiście wszystko to można zalać jakimś aromatem czy innym perfumem, jeżeli jest sprawdzony w danym łowisku.

Kol. Bryk30, znowu się czepiasz.
O co chodzi Ci z tymi ziemniakami? Zanęta mniej szkodliwa jak płociowy Traper czy nawet Sensas. Ziemniaczki dłużej poleżą zanim zgniją niż produkty piekarnicze zawarte w zanętach sypkich. (2011/03/11 19:36)

perwer

Tradycyjnie:na wiosnę jajko wielkanocne / na zimę opłatek. :):):)
PS:Jak wrzucisz pisankę to poleży do grudnia. :):):)

ha ha uszczypliwe ,ale dobre.Co do koszyka ..hm..jesli już karaś będzie na żerowaniu i jest rybą dominującą na zbiorniku którym łowisz to możesz wszystko .Nie jest to ryba wybredna i nie wymaga specjałów. (2011/03/11 19:42)

bykus1

Nęć systematycznie do zanęty dodawaj świeżutkie mięsko (czerwone robaki pocięte na kawałki). Na haczyk daj całego czerwonego robaka, jeżeli nie będą chciały brać to kombinuj i nakładaj na hak różnego rodzaju kanapki.
Pozdrawiam. (2011/03/11 19:45)

pawelek112

Zanętę I Parę Robaków Pokrojonych Albo w Całości KOaraś Bierze na Wszystko
Pozdrawiam Krzysiek (2011/03/12 12:53)

tytusik

zajrzyj na mój blog tam masz odpowiedz:] (2011/03/12 19:23)

bobus86

ja mialem super wyniki necac kukurydza i siekanymi rasowami.te dodawalem do zanety.jako przynyneta tez rasowa nieraz konapki z kuku (2011/03/13 14:04)

Simi

akutat u mnie na podlasiu.. Jest sporo karasia .Też mysle niedlugo sie do niego przybrac ale czekam z uteskniem az ze zbirnikow zniknielod ;///Ja łowie wiosna na splawik : nece czerwonymi robakami firmowa mieszanka trapera i do tego dodaje suszona krew. Efekty wiosna sa dla mnie najbardziej zadowalajace ze wzgledu na wielkosc egzempalrzy.Może trzeba sie sporo naczekac az cos wezmie ale wiosna to jest chyba najpiekniejszy okres kiedy wszystko budzsie do zycia.

Połamania kija;))

(2011/03/19 13:50)