Zaloguj się do konta

Karaś złocisty w Wielkopolsce

utworzono: 2014/03/09 17:59
moczykij69

Hej
Poszukuje łowiska w Wielkopolsce gdzie można zrobić zasiadkę na złotego karasia
Pozdrawiam kolegów 
[2014-03-09 17:59]

baits

heh:) żeby to takie proste było....złote to juz prawie jak dinozaury,a zastawianie sie na złotego to jak zastawic sie na stawie,gliniance na suma..trafiaja sie raczej jako przyłow,według mnie w polsce powinny być obiete ochrona,trafiaja sie zbiorniki w których dominuje karas złoty ale jezeli jest go duzo to zazwyczaj jest skarłowaciały a na dzikiej wodzie to juz naprawde ze swieca szukac [2014-03-09 19:04]

poszukaj jakiejś komercji bo na wodach pzw to może kilka sztuk złapiesz przez cały sezon,oczywiście jak wybierzesz odpowiednią miejscówke to podstawa. [2014-03-09 19:27]

z@mela

Poszukaj łowisk  nie będących pod opieką  PZW  najlepiej takich na których jest  spore kłusownictwo , nikt nie dba o limity , wymiary i okresy ochronne i co najwazniejsze nie   ma zarybień  tam właśnie masz szanse na karasia POSPOLITEGO  ja w okolicy mam kilka takich nie z....nych łowisk  gdzie pomimo klusownictwa ryb nie brakuje ale podstawa  NO carp  no amur.
[2014-03-09 19:45]

moczykij69

Karp powinien być w łowiskach specjalnych i stawach hodowlanych a nie w jeziorach Na ten temat można porozmawiać z ichtiologiem 
Niedaleko Pobiedzisk w Dąbrówce Kościelnej jest ośrodek zarybieniowy i tam mają narybek złocistego karasia do sprzedaży Tylko kto i gdzie tą rybą zarybia wody? To jest pytanie
[2014-03-09 20:37]

xxxKERADxxx

Nie daleko Gniezna we wsi Pyszczyn calkiem nie dawno zlowilem 2 Karasie Zlote jest tam ich dosc duzo [2014-03-15 16:12]

moczykij69

Dawno temu jezioro Pyszczynek miało ogrom złotego karasia do puki nie pojawił się tam japoniec
Na tej wodzie uczyłem się wędkować
[2014-03-17 21:11]

maroxx

teraz to ciężko jest złapać w ogóle  jakiegokolwiek karasia...

pozdrawiam :)
[2014-03-17 21:50]