Kanał Żerański

/ 430 odpowiedzi / 34 zdjęć
Julian

Widzę że odwiedzamy podobne miejsca . Na drugim porcie to od marca ja praktycznie dwa razy w tygodniu jestem ,mam parę ,,swoich " miejsc na kanale. Z obserwacji widzę że z rybą co raz gorzej . A takiego jak Ty leszcza na kanale to ja ostatnio na,, patelni": złowiłem w latch 80-siątych przy drugim pomoście jak jeszcze tego osiedla nie było . Teraz jest zakaz wjazdu . To tak z ,,miłości " nowoprzybyłych do wędkarzy.Ale pieski bez kagańców mogą sobie latać o gówienkach nie wspomnę . (2021/01/27 19:21)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

herman00

A to w porcie żerańskim można łowić ? (2021/01/29 12:03)

jarcyk18

Julian na 2jce jest dosyć głęboko tam na tym z wyspą na środku ale przyznam ,że może ze 2x tam byłem bez większych efektów .Tak chyba trafiłem . Ciekawe np. przy Chińczykach na porcie na co można liczyć tak od Marca. Też jest głęboko ryba teoretycznie powinna być . (2021/01/29 18:11)

Julian

Faktycznie przy brzegu jest 2,3 -3 dalej dół 3,90 ( długość teleskopu ) potem znowu się wypłyca do 3m . Łowię obok lub tuż przy dębie . w zatocce jest trochę płycej 1,5 -2 m kiedyś japońce tam buszowały teraz nie uświadczysz. Jeżdżę z przyzwyczajenia , przetestować nowy sprzęt i trochę z lenistwa ( 4 km do domu ) chociaż dojazd do portu fatalny za przejazdem wertepy .Tak w ogóle rewelacji nie ma ale można na te 3-4 g. relaksu wyskoczyć . Pod kanapę wchodzą mi dwa teleskopy i podbierak i jeszcze bym pół świniaka zmieścił to zaleta Maxa . Ale to już nie popierdułka 350 cm trzeba prawojazdy A mieć . Może tam albo gdzieś nad kanałem się spotkamy .Granatowe Kymco Max .
Pozdrawiam
Ps. Koledze port żerański ( przy śluzie ) z tymi Naszymi portami się pomylił . (2021/01/29 22:05)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

jarcyk18

To możemy się ustawić na rybki kiedyś - na wiosne . Już wiem gdzie to mijsce . Czasem też na motorze jeżdże w różne miejsca na kanałku ale na rekonesans . biało- niebieska 125tka .Motorek . Na ryby jednak samochodem przyjeżdżam . No na ten port ogólnie na porcie to droga masakra . Ale te miejsce jest bardzo ładne .Choć byłem tam z wędką tylko 2-3 x/ Raz wędkowałem na tym ostatnim jak kruszarnia ale całkowicie bez efektu . (2021/01/31 12:34)