czy jest sens necenia sobie miejsca na kanale np.kukurydza skoro jest dosyc spora presja wedkarska?jesli tak to ile dni i w jakich ilosciach?? (2015/09/09 19:19)
Kolego jak masz możliwość nęcenia to jak najbardziej. Z tym ,żebyś się nie zdziwił ,że ktoś usiądzie w tym miejscu i będzie łowił. Jeśli chodzi o ilość to bym nie przesadzał bo i tak w kanale non stop sypią zanętę w ogromnych ilościach.
Kolego możesz śmiało iść na kanałek zawsze coś złowisz. Szczerze jednak polecam Wisłe .Jest rybniejsza i bardziej nieprzewidywalna. Jak coś weżmie to wędke ci połamie :)::):)::):):):) (2015/10/22 09:41)
WITAM wedkarzyków. Łowił ktoś w pażdzierniku rybki na kanałku?. Jak połowy? Zapraszam do rozmowy. Jeśli chodzi o mnie to dawno nie byłem ale jadę testować kanałek 31,10 . Dam znać jak efekty. Pozdro (2015/10/30 15:45)
Ja byłem w ostatnią niedzielę ale sama drobnica . 3 tygodnie z rzędu były zawody na kanale także ryba najedzona będzie trawić z 4 tygodnie ;) (2015/10/30 18:14)
Dzisiejszy wypad . Pogoda bardzo ładna, wręcz idealna. Łowiłem od godz 13 do 16:30 na wysokości mostu w Nieporęcie. Brały tylko i wyłącznie Płoteczki.Piszę Płoteczki bo żeczywiście były małe .Największa miała jakieś 20cm. Brania tylko do godz 15. Pozdrawiam i czekam na większe okazy.":) (2015/10/31 22:56)
Ponowny wypad w to samo miejsce. Łowiłem od 8 rano do 13. Efekt. 6 płoteczek (2 wyglądały jak ryba-reszta akwariówki) oraz 2 okonie wielkości dużego czerwonego robaka :) . Dla pocieszenia moim oczom ukazały się ze 3 leszczyki po jakieś 30-35cm złowione przez sąsiada wędkarza. Połamania (2015/11/02 14:41)
Witam wszystkich, jakie mieliście ostatnio wyniki na kanałku. Podobno w środę 11były zawody w Nieporecie,wiec troche towaru poszlo do wody. Ja bylem wczoraj i dwie plotk miedzy 22-25 sie trafily a reszta drobna drobnica. (2015/11/16 05:24)
Jak widać sezon zmierza ku schyłkowi. Nad wodą mniej wędkarzy , na forum prawie wcale. Chyba, że jeszcze pogoda nas uratuje. Na co licze i wszystkim wam życzę. (2015/12/01 16:52)
"W 2016 kolejny 'no kill' w naszym okręgu. A jednak można! 18)Na odcinku Kanału Żerańskiego od mostu w Aleksandrowie do Zb. Zegrzyńskiego w okresie od 1 listopada do 31 marca obowiązuje zasada „Złów i wypuść”."
Super wiadomość! Zwłaszcza dla wiosennych linków i płotek. Ciekawe jak zmiana przepisów przełoży się na frekwencje na tym odcinku. Mam nadzieję, że na tak popularnym łowisku nikt nie odważy się chować ryb po reklamówkach. A przynajmniej znikomy odsetek, bo w cuda nie wierzę. (2015/12/03 17:55)
18. Na odcinku Kanału Żerańskiego od mostu w Aleksandrowie do Zb. Zegrzyńskiego w okresie od 1 listopada do 31 marca obowiązuje zasada „Złów i wypuść”.
No NARESZCIE !!!!! :)) Ale za to inne miejscówki będą oblegane w tych dniach a po 31 marca to będzie rzeź (no bo trzeba będzie sobie odbić.. echhhh ) :((( . Ale światełko w tunelu jest w końcu pomyśleli (RZGW Dębe) :) (2015/12/04 10:34)
Nie od dziś wiadomo, że najlepszy czas na Kanale na tym odcinku to późna jesień i wczesna wiosna. Potem owszem, coś tam idzie złowić ale to pikuś w porównaniu do okresu o którym mówię. JK (2015/12/04 11:30)