Czy któryś z wędkarzy z okolic Mosiny łowi na kanale przepływającym przez Mosinę. Konkretnie chodzi mi o odcinek niedaleko Borkowic z tego co wyczytałem jest tam zapora.
Chciałbym poznać trochę charakterystykę tego łowiska ( dno , głębokość , szerokość itp. ) Generalnie chodzi mi o spinning.
czesc. ja jestem z lodzi lowilem tam pare razy. najlepsze efekty przy tamie. szczupaczki i full okoni. ale tylko gdy woda wysoka. jak jest plytko tak jak teraz to nie idzie lowic (2011/12/12 13:57)
a warta? wiem sam syf. w tym roku bylem tam 2 razy na zawodach pod mostem w rogalinie i warta byla za plytka zeby polowic. nalowilem troche okoni na tych wylewach z 400m od mostu. i jeden jest tam taki wylew(na zakrecie warty) gdzie bezposrednio laczy sie z warta malym rowkiem. tam jak podejdziesz po cichu tak zeby cie ryba nie widziala to tez sie idzie pobawic z pasiakami. zwlaszcza z rana gdy slonca nie widac (2011/12/12 22:01)
Acha i o którym piszesz ?? bo z tego co się orientuję tam są trzy zbiorniki 2 małe po prawej i po lewej i jeden duży po prawej jadąc od poznania. Może polecasz jakiś dojazd. metody połowu dobór przynęt itp. Jak to mówią jestem głodny wiedzy ;) (2011/12/13 08:54)
jadac z poznania skrecasz na swiatlach w lewo do centrum steszewa potem znowu w pierwsza w lewo i za torami kolejowymi w prawo przy takim plocie betonowym i dojezdzasz po 30m do jeziora lipno. fajne jeziorko mozna obejsc cale do okola. duzo miejcowek z brzegu. w sezonie mamy tam 3razy zawody. jak sie trafi to biora ladne plocie pod 30cm. mozna ustawic sie na karpia. bo tez tam jest sporo. na zywca. ale na boczny trok tez mozna polowic okonki (2011/12/24 09:44)