Byłem kilka razy z lekkim spinningiem na okonie.Brak kontaktu z rybą na haku :-(.Ale za to Leszcze mają tarło na całego:-)Jak ryby mogą brać jak tylko amory im w głowie.Pozdrawiam wszystkich. (2016/04/23 21:22)
Tak jak piszesz kolego.Leszcz ma tarło az sie woda gotuje.Poza tym jakis ruch na Dworach widac niestety bez efektow.Kolega siedzial na Jankowicach cos tam pingle skakaly ale nie do zaciecia.Pozdrawiam (2016/04/25 09:22)
Czesc.Bylismy na kanale w trójkę 3 pełne dni(72 godz)Kompletny brak jakiejkolwiek ryby.Powiem szczerze ze jestem w ciezkim szoku.Nie mam pojecia co sie dzieje.Takie piekne lechy i liny na Dwochach byly a teraz katastrofa.Mam nadzieje ze w lato rybka sie pokaze bo uwielbiam Kanal Dwory ale na chwile obecną rybki brak:-( (2016/05/04 10:03)
Ja w tym roku na Kanale jeszcze kontaktu z rybą nie miałem:-(dlaczego?NIE WIEM.Raz jeden szczupak mi się uwolnił może miał z 35/40cm.Ogólnie bardzo słabo.Na rybach jestem ze 2 do 3 razy na tydzień.Chodzę tylko na spinning i poprostu ile można biczować wodę bez efektów.Totalne bezrybie.Ale będę dalej szukał może w końcu coś się ruszy.Pozdrawiam wszystkich maniaków!!!:-D (2016/05/05 11:28)
Miałem teraz małą przerwę od rybek ale byłem ostatnio na spławik.Zameldowały się 2 karasie po 30cm i 8 wzdręg po 15cm i 1 uklejka ;-) Ogólnie miałem bardzo dużo brań ale nie mogłem ich zaciąć.Strasznie delikatne brania.Stan wody bardzo niski. (2016/05/26 14:35)
Czesc.Dzieki za informacje.Ja rowniez mialem malą przerwe od rybek a wlasciwie od pzw bo na komercji sie bawilem.Pojade zobacze na kanal w sobote czy bedzie zabawa.Pozdrawiam (2016/05/30 12:15)
Witam Wszystkich Byłem na nockę i bardzo miło jestem zaskoczony.Od chwili przyjazdu około 23:00 do godz 6:00 praktycznie cały czas brania i to praktycznie wszystkie zacięte.Jedna wędka grunt i jedna spławik.Łapały się karpie w przedziale około 15/25cm, leszcze 30cm, karasie 25cm,.Większość brań było na spławik z gruntu mało co.Łowiłem na białe ale na kukurydzę też karpie brały bardzo ładnie.Ryb nie ważyłem bo wszystko od razu wypuszczaliśmy(byliśmy w trzech) ale naprawdę było tego dużo.Rybki ogólnie w bardzo dobrej kondycji i zdrowe.
Jakieś więści z Kanału Dwory?Gdzie warto się tam udac żeby coś złapać a przynajmniej zwiększyć szanse na brania? Gdzie w okolicy Oświęcimia warto sie wybrac na rybki?Jakieś fajne miejscówki? (2016/11/20 17:32)