Czesc.Przejechalem zapore i caly czas prosto az do przystanku autobusowego \"Dwory pętla\"skrecilem w lewo i prosto dojechalem do miejscowosci\"Las\"czy jakos tak.Auto przy samym wale postawione na takich plytach betonowych.Ciezko mi wytlumaczyc bo pierwszy raz w tym miejscu bylem z kolega ktory jeszcze z ojcem ŚP tam wedkowal.Tak czy tak jakis ruch sie zaczal.Fajnie bo uwielbiam na Kanale lowic.Dla mnie ma swoj klimat.Pozdrawiam (2015/06/28 20:03)
Tam jest rybne miejsce bo tam jest wylot z hodowli ryby gdzie zarybiają po części kanał (pzw), ryba tam zawsze jest i pełno ludzi którzy biorą wszystko co im wpadnie.... Na Jankowicach więcej ludzi niż ryby :/ ale to jest efekt poprzednich lat i tego że niestety ale niektórzy koledzy biorą wszystko co im wpadnie do podbieraka ;/. W każdym razie kontrole pierwszy raz od niepamiętnych czasów się zaczęły i myślę że będą często :). (2015/06/28 20:10)
Zgadza sie.Ciezkie lowisko jeszcze jak w nocy wode puszcza i rozne swinstwa zylke zabiora....Masakra nie raz zestaw nie do rozplatania.Ale wvzesniej lowilem pod tak duza presja wedkarska na roznych wodach ze juz wole kanal.Cisza spokoj i nikt mi nie patrzy na rece jak cos holuje.Np na paprocanych szczuply mi sie zawiesil 47cm.Wypuszczam do wody a za plecami slysze...Cos Ty glupi przeciez to szkodnik,w łeb i do siaty.Kolejny przyklad jak ciagnalem karpia i te komentarze ze za wolno zas za szybko,poluzuj hamulec.Boze myslalem ze mnie szlag trafi.Dlatego wole rzeki i kanaly.Pzdr (2015/06/29 21:32)
Witam Byłem pod koniec lipca kilka razy na kanale i generalnie brań brak. Może dlatego że temperatura wody jest dość wysoka lub dlatego że jestem amatorem :) (2015/08/12 12:19)
Ja łowię tylko na spinning.Za lipiec 2 szczupaki(55cm i 65cm)na białą gumę.Kilka małych okoni,szczupaków i jeden sandacz(wszystko dużo poniżej wymiaru). Miałem coś dużego(chyba sum)ale się mi uwolnił.W lipcu byłem z 20razy.Wiec wydaje mi się że to słaby wynik ;-( Ale ryba jest jak najbardziej(duża) tylko złapać się nie chce:-) (2015/08/12 15:18)
Część.Byłem w lipcu kilka razy.Niestety jak w czerwcu leszcz 50-60cm bez problemu wchodził tak w lipcu kompletna klapą.0 bran.Wydaje mi się że wysoka temperatura zrobiła swoje niestety.Poza tym ogromne wyspy roslinosci plywaly i zylke sciagaly co 5 min.Teraz się troszkę ochlodzilo może rybka się obudzi. (2015/08/22 17:33)
Dokładnie chyba te wysokie temperatury miały duży wpływ na brania.Może coś się ruszy wreszcie.Ja za sierpień nie mam żadnych sukcesów(łowię tylko na spinning). Jadę mniej więcej co dwa trzy dni.Byłem też jak Macocha wpada do Kanału ale tam jest tyle drobnicy że ryba nie atakuje gumy bo ma ryb pod dostatkiem.Liczę że wrzesień przyniesie szał brań;-D (2015/08/23 11:59)
Witam mam pytanie odnośnie kanału dwory jaki typ zanęty tam używać ,nie pytam o firme tylko np.kanał , leszcz czy te dwie zanęty ze soba mieszać ?.Pytam poniewaz nigdy nie łowiłem na kanale ani na rzece ,nigdzie nie umie znaleśc odpowiedzi na moje pytanie,i jeszcze drugie pytanie na który kanał jechac dolny czy górny chodzi mi o leszcza , metoda która będę łowił to DS , pozdrawiam. (2015/09/17 18:36)
Jedni wolą górny drudzy dolny to zależy od Ciebie,zanęta może być na kanał na leszcza nie ma problemu,tylko łowiąc z gruntu ja nie miałem tam sukcesów często było 0 brań,najlepsza zabawa spławik ,delikatny zestaw bo to łowisko jest bardzo chimeryczne,raz połowisz a innym razem brania nie będziesz miał;) powodzenia!! (2015/09/18 09:21)
Byłem dwa razy na dwie nocki.Kilka razy rano,popołudniu i wieczorem.Dosłownie 0 brań z gruntu na kukurydzę białe robaki pinkę pęcak. Spinning już lepiej.Szczupak,sum,sandacz,boleń jest.Ale też dużo trzeba żeby coś złapać powyżej wymiaru.Mi się nie udało:-(
Hej.Byl ktos moze na Dworach?Ociepliło sie trochę,może już jest jakiś ruch?Zawalony robotą jestem i brak czasu niestety powedkowac.Pzdr (2016/04/07 09:59)
Ja wybieram się lada dzień więc dam ci znać co i jak.Ostatnio gdy jechałem zobaczyć co tam wogóle słychać to widziałem z mostu że ładnie krzaki są wycięte. (2016/04/11 20:54)