Kamizelki spinningowe-opinie

/ 29 odpowiedzi / 3 zdjęć
aldente

Kolego Aldente - niczego nie propaguję i nie łaczę - Ty to zrobiłeś mieszajac moje wypowiedzi z dwóch wątków. Zadałem pytanie jedynie z powodu wesołosci jakie we mnie wzbudził ten konkurs - kontynuowałem "jazdę" innych kolegów  :)...czy to też mam przetłumaczyć? - chyba muszę używać języka prostego, jak najbardziej bezpośredniego by każdy mógł zrozumieć nie tylko ironię :)
...a skoro temat kamizelek, itp. zasobników wędkarskich nie został usunięty z forum to oznacza, że (albo) administratorzy zapomnieli usunąć wątek z powodu przedawnienia lub ktoś to jednak czyta a nawet może skorzysta z porad innych wedkarzy, które wydadzą mu się najbardziej przydatne w ich wędkowaniu, mam swoje doswiadczenia i informacje na temat sprzętu, który z powodzeniem mozna zaadoptować na potrzeby wędkarstwa więc również podzieliłem się nimi jak inni - nawet TY Aldente (główne znaczenie "al dente" to "niedogotowany") to przeczytałeś więc o co Ci chodzi? Wychodzisz z założenia, ze jak ktoś zadaje w konkursie pytanie o emocjonalne podstawy w wędkarstwie sportowym, (pytanie, które i tak nie będzie brane pod uwagę w losowaniu z przyczyn oczywistych), to zapewne jest jakimś maniakiem bambusów, tonkinu i innej leszczyny? ...koniec w temacie bo łzy mi oczy zalewają ze smiechu....
....jesli nie podoba Ci się mój wpis to zgłoś do usunięcia jako obraźliwy, niepotrzebny, lub zbyt dobrze ugotowany i tyle...a może liczysz, że zniżę się do Twojego poziomu i zacznę komentować Twoje wpisy, mieszając je bez zrozumienia w identyczny sposób?...chciałeś "zabłysnąć" czy jak?...hehe :-)
Nara kolego i...połamania kija ;-)

Kolego, dziękuję, że zadałeś sobie tyle trudu, by wyjaśnić mi znaczenie słów al dente.  Główne znaczenie pochodzi z włoskiego i znaczy "na ząb". Mimo to podziwiam Twoją lingwistyczną wiedzę! Widzę, że z Ciebie prawdziwy mistrz ironii i ciętej riposty:-). Nie napinaj się jednak tak bardzo, bo nabawisz się nadciśnienia, no i przybędzie Ci siwych włosów....chociaż na naviwhite już teraz możesz się przemianować  :-)

(2015/02/01 01:10)

Kochanke

Ja osobiście polecam kamizelki szyte przez Pana Jana Skipora (Ropiks). Naprawdę rewelacja. Super jakość, szyte na miarę. Dużo kieszeni, świetne materiały a na plecach materiał, który po bokach odpinasz i masz pod nim siatkę na plecach. Test kamizelki był na fishing-test:http://fishing-test.pl/odzie-i-obuwie-wdkarskie/45-nagrody-redakcji-odziez-i-obuwie/489-kamizelka-spinningowa-ropiks-004-0Ja za swoja zapłaciłem 235 PLN z wysyłką i jeszcze mi Pan Jan wyszył imie i nazwisko na kamizelce. Ja mam kamizelkę 003 wykonaną z materiału 004.
Pozdrawiam
(2015/02/02 10:26)

Kochanke

Zapomniałem dodać link do strony producenta:http://www.ropiks.pl/kamizelkilato.html
Pozdrawiam (2015/02/02 11:02)

abraham

A ja w tym roku znalazłem kamizelkę Mistrall X1. Jest po prostu super. Bardzo duża liczba kieszonek, a dodatkowo pod pachami w tylnej części, ma dwie kieszonki na np: butelkę czy bidon. Jest lekka i nie grzeje ciałka w ciepłe dni. Co najważniejsze, przy tej jakości i wykonaniu kosztuje nie całe 110zł. Byłem pesymistyczny, bo kolega ma identyczny produkt z Jaxona, no ale oba produkty to niebo a ziemia. Polecam koledze, który rozpoczął temat, ale i wszystkim, którzy cenią sobie wygodę. (2015/02/23 08:18)