Kamizelka wędkarska-Wasze rady i opinie.

/ 8 odpowiedzi

• konto usunięte

W najbliższym tygodniu mam zamiar wybrać się do sklepu wędkarskiego aby kupić kamizelkę wędkarską. Czym kierować się przy wyborze kamizelki? A może moglibyście mi jakąś polecić?
ruffio

Jest taka opcja "szukaj" na forum.Temat był wiele razy poruszany
http://www.wedkuje.pl/pokaz.php?pokaz=szukajforum&fraza=kamizelka (2011/01/05 16:50)

u?ytkownik57785

W najbliższym tygodniu mam zamiar wybrać się do sklepu wędkarskiego aby kupić kamizelkę wędkarską. Czym kierować się przy wyborze kamizelki? A może moglibyście mi jakąś polecić?

Duzo kieszeni, regulowana szerokość, na grubsze i cieńsze ciuchy.

(2011/01/05 17:18)

Waldi Fish

Jakiś rok temu kupiłem taką kamizelkę. a dużo kieszeni, co jest zaletą, ale również wadą, bo jak dzwoni telefon to nie wiem, w której kieszeni szukać. (2011/01/05 18:32)

arus

muszę podpiac sie pod wypowiiedzią kol janusza dużo kieszeni tylko nie wiadomo po co ? mam kamizelke jaxona chyba xl albo xxl i dla mnie lipa oddam gratis razem z teścviową (2011/01/05 20:00)

kaban

Model kamizelki i ilość kieszeni zależy od metody jaką preferujesz.Spinning i muszka więcej(tak mi przynajmniej odpowiada choć zawsze i tak jednej braknie),spławiczek i gruntówka na pewno mniej bo większość rzeczy masz w torbie bądź w bagażniku samochodu,który stoi nieopodal. (2011/01/05 20:38)

u?ytkownik13410

Zwróć uwagę na materiał, wielkość, ilość i rozmieszczenie kieszeni. Zobacz czy ma zaczep na plecach na podbierak i inne funkcjonalne rozwiązania. Jej długość też ma znaczenie- krótsze lepiej nadają się do brodzenia i na upały.
Od siebie mogę polecić kamizelkę muchową graffa ;) (2011/01/07 20:12)

u?ytkownik74867

Uważam, że Graff jest do bani. Mówię o kamizelce spiningowej. Tak ogólnie. Design jest OK i tyle. Już wiosną jest gorąca jak ch...... Kieszeni ma tyle, że aż do przesady. Rzepy się szybko rozlatują. To samo pętelki przy zamkach. Karczek jest nieusztywniany i zawieszenie nawet małego podbieraka na plecach odczywa się jakby ktoś cię cały czas ciągnął. Materiał użyty do uszycia kamizelki w teorii oddychający jest jak zbroja rycerska ! Stujka jest wykonana z grubego, wełnopodobnego ściągacza. Też grzeje, a komfortu nie podnosi. Wyładowanie wszystkich kieszeni kamizelki kończy się tym, że kamizelka jest niewygodna i odstająca nienaturalnie od ciała. W skali od 1 do 10 dałbym jej uczciwe 4. Ale to tylko za wygląd. Funkcjonalność jest minimalna. No i ta cena ! Miałem dwie takie kamizelki, więc mam wyrobione zdanie. Obie dostałem w prezencie. Sam bym ich nie kupił. W każdym razie z pewnośćią nie drugą po weryfikacji funkcjonalnośći pierwszej. Ilość kieszonek i firma to nie wykładnik dobrej kamizelki !! Pozdrawiam.

(2011/05/21 16:10)