W najbliższym tygodniu mam zamiar wybrać się do sklepu wędkarskiego aby kupić kamizelkę wędkarską. Czym kierować się przy wyborze kamizelki? A może moglibyście mi jakąś polecić?
Duzo kieszeni, regulowana szerokość, na grubsze i cieńsze ciuchy.(2011/01/05 17:18)
Uważam, że Graff jest do bani. Mówię o kamizelce spiningowej. Tak ogólnie. Design jest OK i tyle. Już wiosną jest gorąca jak ch...... Kieszeni ma tyle, że aż do przesady. Rzepy się szybko rozlatują. To samo pętelki przy zamkach. Karczek jest nieusztywniany i zawieszenie nawet małego podbieraka na plecach odczywa się jakby ktoś cię cały czas ciągnął. Materiał użyty do uszycia kamizelki w teorii oddychający jest jak zbroja rycerska ! Stujka jest wykonana z grubego, wełnopodobnego ściągacza. Też grzeje, a komfortu nie podnosi. Wyładowanie wszystkich kieszeni kamizelki kończy się tym, że kamizelka jest niewygodna i odstająca nienaturalnie od ciała. W skali od 1 do 10 dałbym jej uczciwe 4. Ale to tylko za wygląd. Funkcjonalność jest minimalna. No i ta cena ! Miałem dwie takie kamizelki, więc mam wyrobione zdanie. Obie dostałem w prezencie. Sam bym ich nie kupił. W każdym razie z pewnośćią nie drugą po weryfikacji funkcjonalnośći pierwszej. Ilość kieszonek i firma to nie wykładnik dobrej kamizelki !! Pozdrawiam.
(2011/05/21 16:10)