Kalosze na zime

/ 3 odpowiedzi
Witam szukam kaloszy na jesien/zima chcialbym zeby noga nie ślizgała sie w deszczu/blocie i w sniegu/lodzie macie cos ciekawego?
arasshater

Używam od paru lat z powodzeniem tych kaloszy:https://allegro.pl/oferta/kalosze-jaxon-do-kolan-rozm-44-9818829363 i tylko raz w zimie zaliczyłem glębę. Tylko dlatego, że nie zauważyłem wystającego z ziemi kamulca. Na początku kupiłem zapobiegawczo rozmiar 46 (z myślą o grubych skarpetach) i to był błąd, bo noga trochę w nich jeźdiła, a po paru miesiącach jeden minimalnie pękł mi na pięcie i dostała się o niego woda. Z powodzeniem reklamowałem i otrzymałem swój rozmiar 45. Od tego czasu nie ma już żadnego problemu. Na jesień i w zimie używam wkładek filcowych i na parę cieńszych lub grubszych skarpet (w zależności od potrzeby) zakładam grube podkolanówki, które wywijam lekko na kalosze, żeby nie zsuwały się. Wszystko w temacie.

(2020/11/23 08:34)

z@mela

Od siebie mogę dodać ze X lat używałem piankowych kaloszy lemigo z tworza EVA chyba te lekkie z skarpetą i niestety ale po latach pomimo wymiany skarpety na nową oryginalna kalosze strasznie ziębią tak jakby straciły swe włalściwości w stosunku do produktu nowego na dodatek często jest problem z zakladaniem i ściąganiem ( wstąpiły się ) problem ten nie występuje tylko u mnie ale także u kilkunastu znajomych dlatego chyba pora na wymianę na nowe ale szukając innych wygodniejszych czyli szerokich kaloszy na wzór starych stomilów znalazłem kalosze formy DUNLOP szerokie czyli wogodne bez potrzeby rozcinania po jednym zalozeniu na dodatek mają ciepłą skarpetę a dokładne modele można znaleśća necie gdzie ich rozpiętość cenowa jest ogromna od 50 do 500zł w zależności od wymagań . (2020/11/23 11:40)