Jurek w WW
utworzono: 2009/12/18 21:13
Panowie, nie wiem czy zauważyliście, ale w najnowszym numerze WW mamy notatkę o Jurku Suchodolskim. Nie jest ona zbyt obszerna, bo tekst zajmuje pół strony, ale opisane są jego dokonania no i jest link do jego bloga. Co o tym sądzicie?
[2009-12-18 21:13]
Od dawna nie kupuję tej tuby ZG PZW. Ale tym razem zrobię wyjątek ze względu na Jurka. Ciekaw jestem jak oceniono Jego społeczną pracę i czy nareszcie dotarło do naszych wędkarskich decydentów, że to oni powinni nasze wody skutecznie chronić poprzez wykorzystywanie środków finansowych pochodzących z naszych składek, odpowiednie porozumienia z Policją, PSR, służbami leśnymi i samorządami, a strażnikom SSR stworzyć rzetelną ochronę prawną i kompetencje w ich społecznych działaniach. SSR powinna być ciałem tylko lekko wspomagającym biorące za ochronę wód niezłą kasę służbom do tego powołanym. Bowiem takich oddanych i pozbawionych cykora ludzi i wyręczających władze PZW i inne, tak jak to robi Jurek, nie często sie spotyka. Są w kraju inne rejony niż okolice Płocka. Trudno, jutro lecę do kiosku. [2009-12-18 21:52]
Szczerze mówiąc ja też dopadłem WW przez przypadek, zadecydował o tym brak nowego wydania WŚ. Ten numer na pewno się przyda, prócz Jurka jest też tabela składek w PZW.
[2009-12-18 23:03]
Jestem bardzo ucieszony na tę wiadomość. Jurek od dawna na to pracował :)
[2009-12-18 23:36]
Tylko że w tej tabelce składek troszkę w błąd wprowadzają jeśli chodzi o okręg Gdańsk. Lepiej wejść na stronę okręgu i sprawdzić konkrety. A Jurkowi gratuluję, wreszcie jedyni słuszni go docenili chociaż w ten sposób. Za taką robotę to powinni mu Hammera kupić żeby miał czym na akcję jeździć.
[2009-12-18 23:47]
Hammera, pełen serwis i karnet co roku na paliwo. Bardzo fajnie że nasz Kolega został chociaż trochę wyróżniony.
[2009-12-18 23:53]
Niema co ukrywać ..Jurek należy Ci się publikacja nie tylko w WW, Za całość Twojej działalności należy się tobie solidny medal od P.Z.W.Tak trzymaj ,dobra robota. Pozdrawiam . [2009-12-18 23:54]
Prędzej dostanie medal za długoletnie pożycie małżeńskie niż medal od PZW. Owszem będą go klepać po ramieniu i "popierać" ale pewnie na deklaracjach się skończy. Pewnie przeczytali na portalu że wędkarze go popierają, gratulują mu itp, wiec jak mieli "okienko" na stronie to raczyli Jurka zauważyć i napisać o nim.
[2009-12-19 00:10]
Lepiej późno niż wcale.Ale i tak uważam że należy Mu się z ich strony uznanie.Pozdro. [2009-12-19 00:15]
Należało się Jurkowi. Czytałem i się bardzo cieszę.
Powinnien być autorytetem dla wielu
[2009-12-19 10:42]Jest autorytetem . Z całego serca mu gratuluję . Społeczników mamy coraz mniej , a są to ludzie wyjątkowi , bo przy obecnej gonitwie za kasą kto chce działac za darmo dla dobra innych ?Pozdrawiam .
[2009-12-19 11:39]
Gratuluje Jurku za super pracę.Szkoda że to tylko artykuł w WW.
Niestety nie zaistniałeś na poniższej liście. Wielka szkoda.
Uchwała nr 13
Zarządu Głównego
Polskiego Związku Wędkarskiego
z dnia 12 grudnia 2009 r.
II. Komisja Ochrony i Zagospodarowania Wód
1. Maciej Brudziński - przewodniczący - Okręg PZW w Częstochowie,
2. Ryszard Bartel - IRŚ w Gdańsku,
3. Jan Błachuta - Okręg PZW we Wrocławiu,
4. Roman Depowski - Okręg PZW w Rzeszowie,
5. Krzysztof Goryczko - IRŚ w Gdańsku,
6. Jerzy Korszuń - PSR,
7. Marek Milewski - Okręg PZW w Ciechanowie,
8. Jerzy Musiał - Okręg PZW w Poznaniu,
9. Karol Napora - Okręg PZW we Wrocławiu,
10. Ignacy Piskorski - Okręg PZW w Tarnowie,
11. Teodor Rudnik - Okręg PZW w Słupsku,
12. Robert Stabiński - GR PZW w Suwałkach,
13. Wiesław Wiśniewolski - IRŚ w Żabieńcu,
14. Przemysław Mielcarski - Biuro ZG PZW,
15. Marcin Mizieliński - Biuro ZG PZW.
[2009-12-19 20:11]
Bardzo serdecznie dziękuje kolegom za spostrzegawczość , ja też kupiłem Wiadomości Wędkarskie ( czytając o tym od ............ czermina............... ) , nie powiem , że nie jest mi miło to przeczytać . Z jednej strony to pozytywny efekt reklamowania pracy społecznej , oraz niech wszyscy wędkarze wiedzą o Naszym Portalu ( którego , to uważam za najlepszego w kraju , nie oznacza to , że nie możemy logować się do innych wędkarskich portali ----- SWĄ WIEDZĘ I PRAKTYKĘ , KAŻDY ( moim skromnym zdaniem ) MUSI SZLIFOWAĆ I UCZYĆ SIĘ PRZEZ CAŁE ŻYCIE -----i wcale nie uważam tego za coś , że się wymądrzam , lecz za pokorę )............... SERDECZNIE DZIĘKUJE KOLEGOM PO KIJU za MIŁE SŁOWA POD MOIM ADRESEM ------- TO NA PEWNO ZMOTYWUJE MNIE DO JESZCZE LEPSZEJ SPOŁECZNEJ PRACY NA RZECZ WSZYSTKICH ETYCZNYCH WĘDKARZY ----- SERDECZNIE POZDRAWIAM WSZYSTKICH MIŁOŚNIKÓW TEJ PASJI I RÓWNIEŻ CAŁĄ REDAKCJĘ PORTALU ..WEDKUJE .PL społeczny strażnik Jurek Suchodolski wraz z mymi kompanami . P.S-----Dziękuję w szczególności Zbyszkowi ........ Zbig28....... , za to , że złamał swe zasady ---- kupując styczniowy nr.WW.--tylko dlatego , że chciał przeczytać o mnie----Dziękuję Zbyszku , jestem pod wrażeniem .
[2009-12-20 14:59]
BRAWO, BRAWO, BRAWO JURKU. Muszę podzelić zdanie kolegi okonhel, od PZW to raczej nic nie będzie, ale u NAS masz wielki SZACUN i chyba to jest ważniejsze niż te medale PZW. Pozdrawiam
[2009-12-21 08:53]
Brawo. Ja też jestem pod wrażeniem,że KTOŚ z góry dostrzegł starania naszego kolegi Jurka o nasze wspólne dobro. Takich lojalnych ludzi jak nasz kolega Jurek jest stanowczo za mało. Grtuluję Tobie Jurku wyróżnienia. Redakcji Wiadomości Wędkarskich także gratuluję tego,że zauwazyli tę ciężką i mozolną pracę naszego społecznego strażnika Jurka Suchodolskiego. Z wielkimi ukłonami dla odu stron. Pozdrawiam:) [2009-12-21 09:48]
O napisaniu materiału poświęconego naszemu koledze Jurkowi myśleliśmy w redakcji już od dłuższego czasu. Święta i związany z nim czas refleksji, podsumowań i podziękowań był naszym zdaniem najlepszy, aby materiał ujrzał światło dzienne, a o Jurku dowiedziała się cała społeczność wędkarzy. Bez wątpienia to, co Jurek robi na co dzień, niejednokrotnie ryzykując zdrowiem i życiem, zasługuje na prawdziwe uznanie. Mamy nadzieję, że tekst choć w małym stopniu oddają naszą wdzięczność i dla Jego czynu. Dodajmy, iż nasz pomysł spotkał się z niezwykle ciepłym przyjęciem ze strony redakcji magazynu Wiadomości Wędkarskie - kilkuletnia owocna współpraca naszego portalu z WW była w tym względzie również nieoceniona.
Z wędkarskim pozdrowieniem,
zespół wedkuje.pl
[2009-12-21 10:27]Duże brawa dla Redakcji że potrafi docenić zangażowanie ludzi którym nie jest obojętne nasze wspólne dobro , i choć robią to społecznie często własnymi kosztami , oraz poświęcając dobro swoich rodzin. Chwała im za to i wielkie podziękowania , aby wytrwali w swoich wyznaczonych celach i KOLEDZY i KOLEŻANKI nie bądźmy obojętni pomóżmy kolegom takim jak nasz kol .Jurek . [2009-12-21 10:46]
Raz jeszcze serdecznie dziękuje całej Redakcji Portalu ...........www.wedkuje.pl......................Oraz wszystkim kolegom i koleżankom z Naszego Stowarzyszenia............. Jurek Suchodolski .
[2009-12-22 10:46]
Ode mnie również słowa uznania dla kol.Jurka za swa pracę która społecznie wykonuje wraz z swoimi kolegami
[2009-12-23 00:54]
Gratulacje JURKU!
Co tam medale. Myślę, że cenniejsze od nich jest uznanie i szacunek ludzi.
Pozdrawiam.
[2009-12-23 07:44]Wielkie wyrazy uznania i szacunku Jurku z mojej strony. Bardzo się cieszę że Cie w końcu chodź trochę docenili. Wiem co to znaczy mieć społecznika w domu bo mój tata też nim jest :) Wielkie gratulacje :* No i wytrwałości w tym co robisz bo jest to piękne i w interesie nas wszystkich.
[2009-12-26 21:53]
Witam a ja jestem ciekawy jak ZG PZW doceni Jurka za tak pożyteczną prace jaką wykonuje od lat czy to tylko kolejny wpis do miesiecznej kazetki panowie ze stolicy myśle że to za mało. [2009-12-26 22:10]
Chylę czoła przed osiągnięciami kolegi ,,Jurka” Jest to jeden z tych co na serio traktują to co robią i aby było więcej takich. Resztę nie będę powtarzał bo poprzednicy już to napisali.
[2009-12-28 22:54]