...na zawodach wędkarskich,gdzie większość z zawodników nastawia się przeważnie na małe ryby dżokersa podajemy cały rok. Jeśli łowisz rekreacyjnie i interesują Cię bardziej okazałe egzemplarze niż małe i średnie rybki nie ma co sobie nim głowy zawracać, bo rzeczywiście mogą ściągnąć w łowisko rybi drobiazg.Chociaż miałem przypadek w 2007r na początku kwietnia, że w zanęcone łowisko dżokersem weszły mi linki a po kilkudziesięci minutach złowiłem dwa karpie powyżej 3kg i jednego prawie 6 kg więc............ ale ogólnie moi przedmówcy mają rację pinka, w zupełności wystarczy i jest zdecydowanie tańsza.
Połamania
(2011/04/19 21:06)MAM do was pytanie czy trzeba dodawć jokersa w kwietniu i maju do zanęty
Do zanęty gotowej nie dodawaj jokersa, bo go zabijesz. Sól zawarta w zanętach zabija ochotkę. Joka mieszaj tylko z glinami albo ziemiami.
Jest mój Drogi Macieju od tego odstępstwo a mianowicie dodajemy rozproszonego joka do zanęty i natychmiast wrzucamy kule do wody .
(2011/04/21 18:25)
Jest mój Drogi Macieju od tego odstępstwo a mianowicie dodajemy rozproszonego joka do zanęty i natychmiast wrzucamy kule do wody .
Owszem, słuszna uwaga, ale potrafią to tylko doświadczeni w tym wędkarze.
(2011/04/21 18:46)
Jak to jest , że w zanęcie ginie po jakis 10 minutach a płukany do akwarium w solance żyje normalnie potem w lodówce tydzien?
Bo w solance nie ma kryształków soli, tak jak w zanęcie. A sól krystaliczna nie truje, tylko "wyssie", wchłonie wodę z organizmu takiego robaczka, który w 98% składa się właśnie z wody.