Witam,Pytałem w poprzednim wątku pytałem o jezioro Juksty, ale plany się zmieniły i padło na Jezioro z tytułu. Niewiele jest informacji w internecie, więc jeśli ktoś zna jezioro to byłbym zadowolony gdyby coś o nim napisał. Chodzi o gatunki ryb, na które warto się nastawiać i o wskazówki dotyczące łowienia. Inne informacje również mile widziane.Za rzetelne odpowiedzi z góry dziękuję.
Uwaga ! Są trzy jeziora Świetajno. 1. Świętajno koło Świętajna - spokój cisza , dzikie pola biwakowe , schronisko PZW koła Nr 4 Praga- Południe. Jezioro Polecam 2.Świętajno koło Naterek - te o którym wspominasz ( jeżeli o to ci chodzi ) - nie wiem nie byłem. 3. Świetajno koło Nart ( tu gratulacje dla kol.Witka za mapkę) . Woda kryształowo czysta ale jest jeden makament praktycznie 0 możliwości łapania z brzegu . Po za tym jeżeli kochasz darcie mordy bachorów od świtu do nocy a w nocy pijackie wrzaski to polecam. Ostatnio wybudowali koło Rusałki niezły bajer. Coś mi mówi że stan czystości wody w jeziorze znacznie się pogorszy( życiowe doświadczenie) Jeżdziłem w okolice tych jezior Warchały , Narty ,Brajnickie etc, z przerwami od ładnych 40 lat. Infrastruktura turystyczna się znacząco poprawiła ale kosztem ciszy i spokoju. Ps. Witek ( jesli mogę ) Powiedz mi skąd ty ciecia ze Stalowej znasz wymalowany ,,Władzio - wynalazek " Julian (2016/02/15 12:13)