Jezioro Świętajno(Naterskie)

/ 6 odpowiedzi
Witam,Pytałem w poprzednim wątku pytałem o jezioro Juksty, ale plany się zmieniły i padło na Jezioro z tytułu. Niewiele jest informacji w internecie, więc jeśli ktoś zna jezioro to byłbym zadowolony gdyby coś o nim napisał. Chodzi o gatunki ryb, na które warto się nastawiać i o wskazówki dotyczące łowienia. Inne informacje również mile widziane.Za rzetelne odpowiedzi z góry dziękuję.
kedzio

szczupak, sieja, sielawa,okoń, leszcz, lin, płoć.... i cała reszta drobnicy. (2016/02/14 17:02)

u?ytkownik16322

Uwaga ! 
Są trzy jeziora Świetajno.
1. Świętajno koło Świętajna - spokój cisza ,  dzikie pola biwakowe , schronisko PZW koła  Nr 4 Praga- Południe. Jezioro Polecam
2.Świętajno koło Naterek - te o którym wspominasz ( jeżeli o to ci chodzi ) - nie wiem nie byłem.
3. Świetajno koło Nart ( tu gratulacje dla kol.Witka za mapkę) . Woda kryształowo czysta ale jest jeden makament praktycznie 0 możliwości łapania z brzegu . Po za tym jeżeli kochasz darcie mordy bachorów od świtu do nocy a w nocy pijackie wrzaski to polecam.
 Ostatnio wybudowali koło Rusałki niezły bajer. Coś mi mówi że stan czystości wody w jeziorze znacznie się pogorszy( życiowe doświadczenie)
Jeżdziłem w okolice tych jezior Warchały , Narty ,Brajnickie etc, z przerwami od ładnych 40 lat. Infrastruktura turystyczna się znacząco poprawiła ale kosztem ciszy i spokoju.
Ps.   Witek ( jesli mogę ) Powiedz mi skąd ty ciecia ze Stalowej znasz wymalowany ,,Władzio - wynalazek "
Julian (2016/02/15 12:13)

kedzio

Z neta znam, przeca to sława jest! A jako sława nie może wizerunku zastrzec. Hhehe. (2016/02/15 17:20)

kedzio

Ano widzisz... myślałem, co właśnie o to jeziorko chodzi. Ale nic to, pomyłki są ludzkie.  :)   (2016/02/15 17:22)

u?ytkownik16322

Sam parokrotnie myliłem te dwa Świętajna Naterskie z nad Nartami. Mimo że przyjeżdżałem tam od parunastu lat. 
Pozdrawiam 
Julek (2016/02/15 19:57)