Jezioro Konińskie
utworzono: 2012/12/30 22:49
Witam choć nie jestem z waszego koła,ani nawet miasta czy województwa to jednak chętnie patrzę na wasze piękne jeziora które macie w swoich miejscowościach. Dużo czytałem na temat obfitości ryb w waszych jeziorach. Nie miałem możliwości łowić na nich ale kiedyś chętnie się wybiorę na któreś z nich teraz co najwyżej mogę łowić na gople. Póki co chciałbym się dowiedzieć wasze opinie na temat waszych jezior jak i gopła.Co łowicie,jak często i wszystko co związane z tym pięknym hobby naszym :)
[2012-12-30 22:49]
Moge powiedziec tylko tyle , jest uradowany ze mam ten przywilej mieszkania 20 m od jeziora gosławskiego . Wedkuje prawie codziennie , nie lapie super duzych ryb , no w sumie amur 20 kg , miejscowych wcale nie dziwi , ale i tez jesiotr nie jest nadzwyczajny . Mysle ze pare lat temu bylo tu jeszcze wiecej pieknych okazow , w sumie nie mysle tylko jestem pewny , a patrzac na zdjecia moich dziadkow i wujów z sumami po 70 kg , tolpygami 45 kg i karpiem 25 kg . Wiec zapraszam i zycze polamania na koninskich wodach . [2012-12-30 23:05]