Jestem poczatkujacym wędkarzem mimo że już 50-tka stuknęła. Jestem obecnie w Irlandii i tu się zaopatrzyłem się w sprzęt łącznie z pontonem i silnikiem a interesuje mnie czy na jeziorze Mietkowskim koło Wrocławia można używać łódek z silnikiem spalinowym??? - jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedź! Dzięki i pozdrawiam !!!
Witam ... Można używać silników spalinowych , lecz zeszłej zimy zbiornik był opróżniony , ryba wyłapana ... tragedia .... ale popływać można (2008/12/06 11:07)
Dzięki za odpowiedź! a jeśli jeszcze byś mi mógł powiedzieć kto sprawuje piecze nad zbiornikiem w sęsie wydawania pozwoleń na wędkowanie i gdzie ich szukać? (2008/12/06 16:03)
Jezioro naprawdę fajne jeśli masz łódkę to polecam , pozwolenia napisz o jakie chodzi ? Jeśli nie masz karty wędkarskiej to nie będę mógł Ci pomóc bo po prostu nie wiem jak to się załatwia .Woda jest PZW . Zarejstruj łajbę i jazda ,jutro jadę z kumplem wyciągać z wody naszą jeśli chcesz dam Ci namiary na fajną przystań gdzie będziesz mógł tanio przechować sprzęt . (2008/12/07 09:46)
Byłbym wdzięcznygdybyś mógł mi to powiedzieć, bo gdzie jest fajna przystań to warto wiedzieć pomimo że przechowania nie potrzebuję bo mam "sprzęt kieszonkowy" tzn. ponton Honda T30-AE i silnik Honda BF-5A - wygodna sprawa - napąpujesz i pływasz - spuścisz powietrze do bagażnika i jedziesz do domciu! DZIĘKI I POZDRAWIAM !!! (2008/12/07 18:37)
A tak wogóle może ktoś z Was koledzy jest z bliskich okolic jeziora Mietkowskiego bo chciałbym się spytać czy wiecie czy ktoś sprzedaje działkę budowlaną w okolicy np: Żarowa, jest to blisko do jeziorka a i do miasteczka blisko - ta lokacja by mi odpowiadała. JAK KTOŚ COŚ WIE PROSZĘ O INFO ! D Z I Ę K I !!!! (2008/12/07 18:43)
Ja mieszkam niedaleko Żarowa w Świdnicy , fajne tereny .Borzygniew tak nazywa się miejscowość gdzie jest fajna przystań ,dla żeglarzy i wędkarzy .Jest pomost wyciągarka można wypożyczyć łódkę (Wędkarze mają zniżki ).Nie wiem jak teraz ale latem jest knajpka ,parasole zimne piwko i te sprawy . (2008/12/07 19:20)
Witam! wiem ze temat stary ale najbardziej mi pasuje :) Chciałbym wybrać się nad zbiornik mietkowski na kilka dni i szukam noclegu. Może macie jakieś namiary czy coś. na internecie znalazłem tylko przystań u francuza. a interesuje mnie żeby być blisko wody gdyż nie posiadam samochodu. (2010/07/26 16:09)
czesc michal.namiary to ja moze i mam ale tam jest jeden domek w ktorym niestety bede ja z rodzinka ,wiecej nie znam,wiem ze tylko u francuza ale tam nie polecam :).ale umowic sie na wspolne wedkowanie mozemy,dlaczego nie?pozdrawiam nawet bedzie mi razniej jak bede mial wyplywac lodzia :) (2010/07/26 18:03)