Jezioro Sławskie opinie o łowisku
utworzono: 2011/02/12 13:32
Ja na Sławie łapie już 15 lat. Piękne leszcze są jak podkarmisz kukurydzą i grochem. Na sypką i pęczak tylko drobnica podchodzi. Jak grubo podnecisz to noca wchodza takie "leszczyki" 50cm +. Czasem wpadnie taki czarny cały na 60.W tm roku cieniutko a jestem tam co pare dni. Od 3 lat nie słysze cmokania w trzcinach. Cos tez nie widze zaskrońców a pływały takie jak zdrowy nadgarstek tylko od żab idzie ogłuchnąć. Rok temu szalała wydra w tym roku cos jej nie widzę. na ten rok trzeba bedzie szukac chyba innej koncepcji i odłorzyc odległościówkę i poszukac dalej fedeerem, bo już któraś nocka bez płacht. A taki 30cm to żadna atrakcja. [2015-07-03 22:57]
Witam serdecznie wszystkich. Pozwólcie że podhacze się pod temat. Jestem z okolicy jez. Sławskiego i co mogę powiedzieć to że szału nie ma znacznie atrakcyjniejsze są okoliczne jeziora. Jak że obecnie mieszkam za granicą i za nie długo przyjeżdżam na wakacje, To mam zamiar obłowić większość okolicznych wód a sławę też odwiedzę jak czasu starczy. Czy orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja na jez. Rudzieńskim ? Bo tam mam zamiar poświęcić trochę czasu. Jest jeszcze staw koło miejscowości Szreniawa który należy do firmy Hajduk a dokładniej zarządzają min pracownicy. Nie jestem pewien ale tam chyba też można nabyć pozwolenie na połów dla osób nie będących pracownikami firmy. Ładne karpie można tam połowić. Jak również jez. Dronickie trochę płytkie ale są miejscówki dla wędkarzy. Polecam też jez. Radzyń, Tarnowskie, Błotne, Głuchowskie i inne. [2015-07-08 12:21]