Zaloguj się do konta

Jezioro Skrzyneckie i Lucień.

utworzono: 2010/08/31 16:01
kasior63

Witam, prosilbym o pomoc dotyczaca Lucienia. Chodzi mi glownie o leszcza z gruntu, jaka przyneta i ogolnie kilka porad, a takze o wegorza i na jaka przynete. Zas na Skrzyneckim interesuja mnie leszcze, plocie, liny. Widzialem tam ze sa piekne karpie do 20kg. Prosilbym o jak najszybsza pomoc. 

[2010-08-31 16:01]

kasior63

[2010-09-02 17:58]

Luuki

Mam działkę na Skrzynkach i łowię tam od 15 lat . Karpie piękne tylko trzeba poznać gdzie są o której godzinie , wierz mi że mają "harmonogram" i stałe pory w stałych miejscach , chyba że weźmiesz ponęcisz kuleczkami i przyzwyczaisz. Co do leszcza to nie złapałem żadnego od dwóch lat , ale wcześniej trafiałem 2- kilowe. Lin jest ale coraz ciężej go złapać. Jak chcesz się udać w tamte okolice z gruntówką czy koszykiem polecałbym jezioro "Goreńskie " długie dość wąąskie ale dno nie zarośnięte , bardziej piaszczyste i ładny leszcz raczej zawsze a i lin jest częsty (kukurydza).
[2010-09-07 12:34]

kasior63

dzieki wielkie za pomoc ;) na czarnym tez ostatnio lapalem jakies 2 tygodnie temu ale to bez przygotowania wgl. zlapalem kilka ploci :) [2010-09-07 15:50]

Luuki

Na czarnym w tym roku jakoś nie miałem wyników , pare okonków i wzdręg , zapomniałem jeszcze szepnąć że fajnym jeziorem tamtych rejonów pod kątem gruntu czy spinningu jest "Przytomne" a między czarnym i "przytomnym" ukryte w lesie oczko w którym złapałem lina 2.14 kg. Pozdrawiam , jakby ktoś potrzebował więcej informacji o pojezierzu Gostynińsko-Włocławskim służę pomocą.
[2010-09-07 22:17]

Karbul

To może kolega coś wspomni o jeziorze Sumino. Byłem tam pod koniec sierpnia na weekend, niestety, brak rozeznania i połów marny... wylądowałem od płytszej strony jeziora, z pomostu widziałem jak ławice ukleji rozpraszały się niczym wiadro grochu wsypane do wody. Ale ani drapieznika, a biała ryba to sama drobnica... [2010-09-12 21:04]

Luuki

Przykro mi ale nad to jeziorko się jeszcze nie wybrałem , zawsze moje wędrówki w tamtych okolicach kończyły się na jez.Białym także nie mogę nic powiedzieć . Zachęciłeś mnie tylko do poznania kolejnej wody w okolicy działki . Pozdrawiam
[2010-09-12 23:29]

Karbul

Nie widziałem też całego jeziora ale z tego co zauwazyłem, wędkowanie możliwe z łodzi, nie wiem czy z brzegu da rade. Jezioro jest jakby w jakimś dole, prawie z kazdej strony urwisko. Nie miałem czasu by się rozeznać w terenie ale wygląda na ciężkie. 
Tam samo z jeziorem Drzesno. Szedłem lasem aż w końcu dotarłem. Niewiele widziałem gdyż było strasznie zarośnięte, do brzegu nie dało rady podejśc ponieważ było bagno. wszedłem na drzewo i poobserwowałem wodę przez lornetkę. Aż mnie ciarki przeszły na myśl o linach karasiach i karpiach z tych przybrzeżnych lilii.... [2010-09-13 09:09]

kajtek88888

Odświeżam temat :D Polecicie mi jakieś jezioro na wyprawę spiningową z okolicy tych  jezior gostynińskich ? :)  [2014-11-30 13:06]

pakul1206

Z tego co się orięntuje to j. Sumino jest prywatne, nie wiem czy tam wolno łowić i na jakich warunkach.
Co do j. Drzesno to zakaz połowu, jest to rezerwat przyrody. [2014-11-30 13:52]