Jezioro Rożnowskie-stan wody

/ 10 odpowiedzi
Witam kolegów z koła Zawisza i mam pytanie :- jak na dziś wyglada sytuacja na zbiorniku Rożnowskim , bo  wybieram sie tam zaraz po długim majowym  weekendzie . Pytanie dotyczy stanu wody , jej czystości i oczywiście czy natura jest szczodra .                          Pozdrawiam Wlotar
wlotar

Swego czasu , do kolegów na forum naszego koła , wysłałem zapytanie i co i nic , "martwa cisza" , ZERO AKTYWNOŚCI . Sam sobie piszę i sam odpowiadam na pytanie , po co powstało forum naszego koła "Zawisza" w Gródku n Dunajcem , skoro owe forum jest "martwe " . Jest co prawda kilku z Nas , ale co z tego , jak nikt forum się nie interesuje i trudno kogokolwiek o coś zapytać , gdyż z góry można przyjąć , że i tak  nie uzyska się odpowiedzi.  To zasmucający fakt i wielka szkoda , bo na forum moża wielu rzeczy się dowiedzieć i o wielu sprawch porozmawieć . No chyba , że zapisanie się do forum koła "Zawisza" , to tylko szpan  i nic więcej . Co dziwi najbardziej ,to  , że  moderator koła Andriu , kompletnie nie interesuje się tym co sam zaczął , a powinien On sam być liderem koła i zachęcać innych kolegów do aktywności. Forum niby jest , ale co z tego i stąd rodzi się pytanie , dlaczego fora innych kół są aktywne , a nasze nie , spróbujmy odpowiedzieć sobie na to pytanie lub skasujmy nasze koło w Wedkuj .pl i dajmy sobie spokój . (2011/05/01 09:49)

wlotar

Swego czasu , do kolegów na forum naszego koła , wysłałem zapytanie i co i nic , "martwa cisza" , ZERO AKTYWNOŚCI . Sam sobie piszę i sam odpowiadam na pytanie , po co powstało forum naszego koła "Zawisza" w Gródku n Dunajcem , skoro owe forum jest "martwe " . Jest co prawda kilku z Nas , ale co z tego , jak nikt forum się nie interesuje i trudno kogokolwiek o coś zapytać , gdyż z góry można przyjąć , że i tak  nie uzyska się odpowiedzi.  To zasmucający fakt i wielka szkoda , bo na forum moża wielu rzeczy się dowiedzieć i o wielu sprawch porozmawieć . No chyba , że zapisanie się do forum koła "Zawisza" , to tylko szpan  i nic więcej . Co dziwi najbardziej ,to  , że  moderator koła Endriuu , kompletnie nie interesuje się tym co sam zaczął , a powinien On sam być liderem koła i zachęcać innych kolegów do aktywności. Forum niby jest , ale co z tego i stąd rodzi się pytanie , dlaczego fora innych kół są aktywne , a nasze nie , spróbujmy odpowiedzieć sobie na to pytanie lub skasujmy nasze koło w Wedkuj .pl i dajmy sobie spokój .
(2011/05/01 10:04)

Endriuu

Witam
Na wstępie zaznaczę, że to NIE ja zakładałem profil naszego koła, dołączyłem do tej strony jako ostatni z obecnych tu użytkowników i wcale nie czuję się być odpowiedzialnym za to co się tutaj dzieje a raczej co tutaj się nie dzieje. Nie interesuje mnie też liderowanie na stronce' którą z braku czasu odwiedzam raz na "ruski miesiąc".

Inne fora są aktywne? No cóż jest kilka wytłumaczeń.
1. Są to z reguły koła miejskie zrzeszające od 0,5 do tysiąca członków i więcej, stąd też większa ilość użytkowników forów. Nasze wiejskie koło w porywach osiągające 200 zrzeszonych i to głównie przyjezdnych wędkarzy (z których część niestety traktuje wędkarstwo tylko jako sposób na zrobienie zapasów mięsa na zimę), jest w tym momencie daleko w tyle.
2. Popularność tej strony też generalnie nie jest powalająca więc mamy kolejny powód.
3. Ograniczenia czasowe nie wszystkim pozwalają na spędzanie godzin przed komputerem i wertowaniu kolejnych stron w tym wedkuje.pl - przynajmniej w moim przypadku.
4. System powiadomień o tym co dzieje się na forum jest żaden. Gdybym dostawał powiadomienia o nowych wpisach na pewno sprawdzałbym o co chodzi, tak ot z czystej ciekawości. 

W nawiązaniu do posta z góry strony. To woda w jeziorze czysta ale zimna przez co ryby dopiero co się wytarły i powoli zaczynają brać. Jest ładna płotka jak zawsze, trafi się ładny leszcz czy karpik. Jak woda się jeszcze ociepli myślę, że efekty będą lepsze. Z drapieżników póki co do końca maja tylko okoń,szczupak i boleń przypominam:)
15 maja zapraszam kolegów na Spławikowe Mistrzostwa Koła "ZAWISZA"

pozdrawiam

(2011/05/02 21:19)

wlotar

Witam i dziekuje Endriuu za tak wyczerpującą odpowiedz na moje " zmartwienie" ,że koledzy z naszego koła , przynajmniej w internecie , słabo współpracują ,ale to nie umniejsza faktu , a to tym gorzej dla faktów.  A teraz bezposrednio zwracam sie do kol. Endriuu, bez obrazy , a takie odniosłem wrażenie , że kol. przyjął mój wpis bardzo osobiście, jeżeli odniosłem wrażenie ,że kol. prowadzi to koło w necie , to dlatego , że podał kolego pełne dane koła i mniemam , że jest mieszkańcem Gródka , a to własnie ktoś z Gródka najlepiej byłoby gdyby prowadził owe forum.  Cóż widać , że pomyliłem się , a szkoda .                 Za info . o tym co dzieje się na wodzie dziekuje .                                                                                                      Pozdrawiam . (2011/05/03 08:29)

Endriuu

Dokładnie, koledzy w internecie słabo działają. Ale bardziej smuci fakt, że mało członków koła udziela się poza internetem. Mamy dosłownie kilka może kilkanaście osób które chętnie biorą udział w akcjach sprzątania jeziora, budowie sztucznych tarlisk itp. Mało chętnych jest nawet na udział w zawodach wędkarskich, które organizowane są minimum sześć razy w roku a nagrody stanowiące dodatki do medali czy pucharów są naprawdę wartościowe. Oczywiście nie mogę tu mieć żalu do osób które przyjeżdżają z drugiego końca Polski wiadomo jak u nich sytuacja wygląda. Chwała im natomiast za to, że zasilają nasze skromne gródeckie,wędkarskie szeregi.

A wracając do sprawy tej strony. Jak widać jest nas tu dziewięciu z tego aktywnych Kolega i Ja od czasu do czasu. Z tego powodu nie widzę sensu zawracać sobie głowy tą stronką bo jest to przysłowiowe sypanie grochem o ścianę. Dane o kole uzupełniłem, aby każdy zainteresowany mógł się tych najważniejszych informacji o kole dowiedzieć.
Z mojej strony mogę obiecać otwarcie forum działającego na stronie koła czyli na http://www.zawisza-pzw.110mb.com,  która jest odwiedzana częściej niż tutaj, choć 120 wyświetleń od bodajże stycznia też nie powala.
A co do naszego koła tutaj na wedkuje.pl,  to niech widnieje dalej aby każdy wiedział, że takowe istnieje.

Wodom i rybom Cześć!

Kolegom pozdrowienia:)
(2011/05/03 11:19)

wlotar

Wszedłem na stronę koła www.  i muszę powiedzieć , że jest całkiem OK , tylko , że jest to komunikowanie informacyjne  jednokierunkowe , z koła do jego członków , a może by tak zrobić by było dwutorowo , wtedy forum w wędkuj . pl było by niepotrzebne.                                   Pozdrawiam . (2011/05/04 06:47)

Endriuu

Od dziś na oficjalnej stronie koła działa "Księga Wpisów". Co prawda nie jest to rozbudowane forum ale tylko na tyle pozwalają nam możliwości darmowego serwera. Wydaje mi się, że będzie to wystarczające narzędzie do komunikacji pomiędzy zainteresowanymi stronami.
Pozdrawiam (2011/05/22 22:50)

wlotar

To rozumie , jest OK . Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą . Rybą cześć. (2011/05/26 05:55)

RafBASS

Jak rybki panowie? (2012/09/03 22:04)

wlotar

Właśnie dziś tj.11. 09 , wróciłem z "rybek" z Gródka n Dunajcem , było gorzej niż przypuszczałem , w ciągu 72 godzin wzięły cztery ryby i to pierwszego dnia tj. w niedzielę , w poniedziałek i we wtorek , a także w nocy ZERO brań. To że było gorąco to jedno , ale myślę , że główną przyczyna leży w tym , że z jeziora upuszcza sie dużo wody by zasilać Wisłę  i miast utrzymywać stan wody na jednym poziomie , to w ciągu godziny schodziło  jej ok. metra , a co powszechnie wiadomo , ryba takich zabaw nie lubi. Zatem można przyjąć , że dopóki bedzie posuch na rzekach , doputy zbiornik będzie chodził góra -dół i ryba brać nie będzie. Tak myslę .   Słowo w sprawie "kalendarzy" bran , to lipa , to jak wróżenie z fusów , poprostu trzeba jechać do Gródka n Dunajcem  na tzw. czuja i tyle. (2012/09/12 08:22)