Byłem kiedyś ale nad jeziorem NIEDZIĘGIEL, mieści się ono zaraz obok powidzkiego, praktycznie są takie same.
Fakt woda jest krystalicznie czysta i ryb wcale nie mało.
Domków dużo i ładnie wyposażone, poza tym jest tam mnóstwo atrakcji poza wędkarskich.
Kolego zresztą poczytaj też o tym jeziorze i miejscowości Skorzęcin :)
Pozdrawiam i naprawdę polecam to miejsce, w Polsce nie ma chyba lepszego :)
tak już pisałem nurkowałem na Powidzu i również łowiłem. wtedy gospodarstwo rybackie zarządzało zbiornikiem. z brzegu tylko drobnica , miejscowi łowili tylko z łódki
Witam.
A możesz coś więcej o tym łowieniu napisać??
W jakich godzinach?
Itp. informacje
Chodzi mi o pory dnia i takie tam.
Potrzebuje to sobie usystematyzować, bo tez kilka linków złowiłem ale żadnej reguły nie mogę dopasować więc może jak zlepimy informacje to coś wyjdzie fajnego.
A może kolega kaspar zdradzi więcej szczegółów zdradzi.
głęboko jest nawet do 40 m
A nie wiesz czy Niedzięgiel też?
To znaczy że zmienia się dzierżawca?
Może ryb dopuści.
A gdzie dzwoniłeś może ja tez pomęczę?
WITAJ....JEZIORO POWIDZKIE ŁOWIŁAM TAM NIE JEDEN RAZ....ALE CZY ONO JEST TAKIE FAJNE...MAM DO TEGO ZASTRZEŻENIA PONIEWAŻ KIEDYŚ TAM BYŁY RYBY FAKTYCZNIE...ALE TERAZ JEST CORAZ GORZEJ....MALO ZARYBIANE.....JUŻ NIE TAKIE CZYSTE JAK BYLO KIEDYŚ...WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE...NIE POJEDZIESZ NIE PRZEKONASZ SIE DUŻO LEPSZE JEST JEZIORO W PRZYBRODZINIE...KAWALEK DALEJ OD POWIDZA....POZDRAWIAM.....MARYSIA(2011/03/11 05:38)
Z tego co mi wiadomo to 640 tyś dali na zarybienia z czego 400 w węgorza. Wygrała jakaś spółka z Międzychodu. Zezwolenia na pewno będą.