Jezioro Niepruszewskie - zbięrzmy się i stwórzmy e

/ 19 odpowiedzi

Witam,

z wędką miałem do czynienia od dawna ale od ubiegłego roku wiem dokładnie co mnie najbardziej pociąga, jest to spinning. Ponieważ tą techniką łowię od niedawna zarówno z brzegu jak i z łodzi to cały czas jestem głodny wrażeń związanych z wypadamia nad wodę i łowieniem ta metodą. Osobiście mam problem ponieważ najlepiej uczyć się od bardziej doświadczonych kolegó po kiju. Mam 2 takich znajomych co teoretycznie łowią na spinning na niepruszewskim od dawna ale powiem szczerze że po wynikach jakie prazentują na wspólnych wypadach w ogóle tego nei widać. W związku z powyższym chciałbym zebrać kilka lub kilkanaście osób które chętnie wyskoczą na przygodę, moga to być osoby zarówno z doświadczeniem jak również rozpoczynające przygotę z kijem jak ja. Co moge dac od siebie,otóż dysponuję sprzętem pływającym z napędem slinikowym ( elektrycznym ) co daje możliwość dopłynięcia w każde miejsce na wodzie oraz oczywiście miłe towarzystwo. Wiem że w Polsce a nawet w wielkopolsce są grupy pasjonatów spinningu i tworzą oni zgrane ekipy które razem robią wypady nad wodę, taka idea mi się podoba i chciałbym coś podobnego zapoczątkować. Dlatego jeśli jesteś zainteresowany to zapraszam serdecznie do kontaktu oraz do podsyłania pomysłów jak taką ideę wcielić skutecnzie w życie. Kontakt do mnie: gg 6773282 tel. 502 505 061. Życze wszystkim skutecznych połowów oraz czekam na odzew.

Pozdrawiam

Mario

u?ytkownik32263

Pogadaj z Kolegą Irkiem "Iras1975" On zna to jezioro bardzo dobrze. (2012/05/21 18:23)

Mario1984

Witam,

dziękuję za pomoc, k0ontaktowałem się Irasem, czyatłem jego wiadomości i informację, oglądałem jego filmy, wiedze oceniam na celujący, niestety kolega nie chce pomagać za bardzo, a szkoda bo wiedzę ma.

(2012/05/28 06:34)

Iras1975

:)

Gdybym przyjmował zaproszenia na ryby od wszystkich którzy piszą do mnie na wedkuje i youtube to dwa autobusy by nie starczyły.

A co do tego że niby nie chcę pomagać to czuję się lekko urażony. Filmy które wrzuciłem mają służyć właśnie jako pomoc, pokazałem jak prowadzić koguta, kręcić itd...

W grupach o okoniach i sandaczach też czasem coś napiszę, tylko nikomu się nie chce przerzucać stron i czytać wszystkiego.

Co do jez. Niepruszewskiego to znam może 1/3 tego zbiornika, a wypady całymi ekipami na ryby niezbyt mi leżą. 

Pozdrawiam i miłego dnia życzę.:)

(2012/05/28 08:37)

Mario1984

Witam,

nie czuj się urażony bo nie to było moim celem, napisałem jak ja to odebrałem.

Żałuję osobiście że nie wyskakujesz z innymi na ryby, i powiem Ci dlaczego, sam pisałeś że na ryby chodzisz od kąd pamiętasz, widzisz mnie nikt w to nei wprowadził zatem jeśli miałbym tak długo zdobywac widzę jak Ty to nawet bym się nei nacieszyl tym łapaniem albo bym juz nie miał siły kija trzymac :)  Rozumiem tez że masz takich propozycji sporo i Cię to już nudzi. Mi chodzi o to że nie chce za wszelką cenę nałapać ryb, w większości zreszta złapane i tak wpadają do wody, chodzi  o to że uważam że nei jest to przypadek że Ty łowisz a 90% innych wędkarzy tylko trzyma kija, chciałem umówic się i spotkac z kimś z okolicy kto zna te jeziorka i podpowie 10% swojej magicznej wiedzy która będzie skutkowała 200% poprawa skuteczności i przeciętnego wędkarza, czyli zamiast 2 złapie 6 ryb :) i jak już będzie widziął efekty to razniej będzie mu się uczyć. Z tymi rybami to trochę jak z nauką języka obcego, powie Ci ktoś przecież wszystko jest w książkach weź i się ucz to sie nauczysz, i tak i nie.

Przeanalizuję Twoje wpisy i filmy, jeszcze raz  i podziele się moimi niewiadomymi może najdziesz chwilkę choćby na korespondecję, jesli zmienisz zdanie to jęstem otwarty na spotkanie nawet przy piwku u mnie lub u Ciebia aby porozmaiwać o ważnych szczegółach.

Jeśli to nie problem to podpowiedz jakiekolwiek miejsce na niepruszewie w którym będe mógł pocwiczyć prace kogutem ( dziś kupiłem w sklepie jednego, nie bylo niestety takiego jak Ty robiłeś - imitacja okonia - no ale zobaczymy )

Podsunę Ci też pomysł inny, ponieważ  takich jak ja pewnie co jakiś czas zgłasza się ktoś  do Ciebie to może warto byłoby założyć osobna stronę o Tobie gdzie będziesz mógł swoją wiedze tą którą chcesz zamiścić w jednym miejscu, mogę Ci pomóc z założeniem takiej strony i sfinansowaniem, Ty bedziesz miał wszystko w 1 miejscu a zainteresowani będą zadowoleni do kwadratu.

Pozdrawiam serdecznie.

(2012/05/28 13:22)

Piotr 100574

ja też bym chciał coś na temat kogutów się dowiedzieć:)))proszę wziąć cały majdan na częstochowę i mnie trochę teoretycznie wyszkolić bo praktyki pewnie nie będzie czasu uprawiać :)) (2012/05/28 13:44)

Mario1984

Jeszcze kwestia teamatu tej pogawędki, otóż w naszej okolicy sa 2 kluby - stowarzyszenia, które skupiają ludzi z zamiłowaniem do spinningu, w Puszczykowie i w Buku, dlaczego nie miała zabrac się kolejna grupa zapaleńców? (2012/05/28 14:49)

Piotr 100574

ooooo Iras należy do takiego stowarzyszenia ,jest to klub pasjonatów ogólnodostępnych technik połowu ryb wszelakich gatunków we wszystkich krańcach naszego kraju i nie tylko :))))))) (2012/05/28 15:31)

Iras1975

"Jeśli to nie problem to podpowiedz jakiekolwiek miejsce na niepruszewie w którym będe mógł pocwiczyć prace kogutem ( dziś kupiłem w sklepie jednego, nie bylo niestety takiego jak Ty robiłeś - imitacja okonia - no ale zobaczymy )

Podsunę Ci też pomysł inny, ponieważ  takich jak ja pewnie co jakiś czas zgłasza się ktoś  do Ciebie to może warto byłoby założyć osobna stronę o Tobie gdzie będziesz mógł swoją wiedze tą którą chcesz zamiścić w jednym miejscu, mogę Ci pomóc z założeniem takiej strony i sfinansowaniem, Ty bedziesz miał wszystko w 1 miejscu a zainteresowani będą zadowoleni do kwadratu.

Pozdrawiam serdecznie."

Możesz próbować przy plaży w Zborowie i na prawo od niej aż do cypla Baby. Raczej lekko do 10g bo to płytki zbiornik. Cypel Baby też możesz obłowić. Na plaży w Zborowie można trafić na dzień kiedy okonie biorą jak szalone, miejscowi tłuką je na paprochy i boczny trok, ale kogutkiem na lekkiej główce też nie pogardzą.

Co do pomysłu ze stroną o mnie to nie jestem zainteresowany i w pierwszej chwili  pomyślałem, że jaja sobie ze mnie robisz.:)

Jeśli chodzi o wędkowanie w grupie to 9-10 czerwca będę na zlocie w Częstochowie i będzie okazja zobaczyć jak operuję wędziskiem po kilku piwach... pewnie Roman znowu będzie "nalegał".:)

(2012/05/28 21:57)

roman76

no baaa,pewnie że będę nalegał (2012/05/28 22:05)

Iras1975

W ten weekend planuję zrobić "rozpoczęcie sezonu" z jednym kumplem to będę już po lekkim treningu.:) (2012/05/28 22:18)

roman76

gdzie będziesz kija moczył ?ja też planuję uderzyć gdzieś na jakąś nockę,ale gdzie to się okaże w czwartek ,jak znam życie wyląduję na bytyniu (2012/05/28 22:23)

Iras1975

Będę w moim lesie nad moim jeziorem czyli lusowskie od strony Otowa. Ojj ciężkie "wędkowanie" się szykuje...;) (2012/05/28 22:34)

roman76

hehe domyślam się a wędki zabieracie? (2012/05/28 22:35)

Iras1975

Żeby głupio nie wyglądało (dwóch facetów nad wodą;)) to weźmiemy.:) W zeszłym roku na pierwszym "rozpoczęciu sezonu" moje stały do rana oparte o krzaki, a kumpel pokrzyżował sobie żyłki.:) (2012/05/28 22:44)

Mario1984

Dziękuję za informację, pierwszy kogut jest miejsce do prób też zobaczymy co z tego wyjdzie. 

Z tą stroną nei robiłem sobie jaj, trafiłem niedawno na taką stronę o trollingu i jest dość przydatna, wszystkie informacje i wiedza wędkarza w jednym miejscu.

Życze udanego rozpoczęcia sezonu :) 

(2012/05/29 06:21)

Mario1984

Witam,

na niepruszewie bardoz słaby w tym roku, proszę o info osoby które tez tu łowią o infomrację czy to przypadek czy "to taka szersza akcja żeby dać piątaka :) " - tekst z filmu Chłopaki nie płaczą. Ostatnio byłem w sobotę i widziałem tylko 1 wędkarza z brzegu, czyżby to miało potwierdzać słaby okres. W sobotę miesiąc temu to niemalże trzeba było czekać na swoją kolejke do wodowania łodzi ok 4 rano na Zborowie.

Spinningistów  proszę o infomrację co do części lewej ( patrząc od zborowa na jezioro - bliżej autostrady), nie chodzi o miejscówki tylko czy w ogóle tam idzie łowić ( okoń, szczupak, sandacz ).

Pozdrowienia rózwnież dla kolegi po kiju Irasa, pierwszy zander na zwierzaka z kurnika od Irka, świadomie złapany - pierwszy w życiu :) - to się pamięta!

pozdro

(2012/07/15 20:47)

Mario1984

Witam,

ostatnio bardzo słabe wyniki na niepruszewie, jeśli ktoś ma inne doświadczenai to prosze o informację.

(2012/08/14 07:05)

jareckipz

Panowie jak tam sytuacja na Niepruszewie?Mam zamiar w sobotę się wybrac na cały dzień.....W niedziele zdam relacje (2012/10/17 20:50)

bezloginu

Witam wędkujących na niepruszewskim......

Jutro wybieram się nad te jeziorko, i teraz pytanko, czy wie ktoś gdzie najlepiej ustawić się z karpiówkami, od której strony (prócz wału przez zawody)? Mam zamiar nastawić się na karpia , wiem również ,że sporo tam leszczyka z którym może być problem , z nęceniem kukurydzą chyba dam sobie tam spokój (chociaż moczy się 2kg oraz 0,5kg konopii), raczej na grubo wolałbym podsypać (kulki , no i troszkę pelletu 20mm oraz 22m) posiedzę do niedzieli popołudniu , albo do poniedziałku ok 12.

(2014/05/23 19:17)