Witam wybieram sie do Mikołajek w sierpniu na 10dni.Czy mozna polowic troche rybek w jeziorze Mikołajskim?,na spinning oraz grunt i splawik.Jakie rybki wystepuja w tym jeziorku i na co najlepiej lowic?Czy moze polecacie inne jeziorko w Mikolajkach.Gdzie mozna niedrogo wypozyczyc łodke i w jakiej cenie?
Ja bym pojechał na Śniardwy, tam z echosondą i łódką możesz poszukać fajnych zębatych, a od Mikołajek to rzut beretem, łódki do wypożyczenia praktycznie wszędzie, wystarczy zapytać na miejscu. (2012/06/29 09:18)
Mikołajskie jest masakrycznie przetrzepane szkoda tam czasu jak nie turyści to zawody koleżeńskie to zjazdy kół i tak w kółko zbyt duży ośrodek wypoczynkowy by było coś większego łowi tam dużo osób i to często bez kart przy okazji jak są na urlopie myślę że jeśli juz chciał byś tam łowić to znajdź miejscówkę dos daleko od mikołajek tak ze 2 km w głąb jeziora i tam możesz czegoś poszukać bo wsio wokół mikołajek jest poobławiane, też bym polecał Śniardwy, (2012/06/29 10:28)
Kolego Mikołajki w sierpniu to jak byś łowił na autostradzie. Śniardwy dla nieznajomego tego jeziora to zbyt wielkie wyzwanie. Polecam ci Tałty tylko nie wiem co chcesz połowić. Jak na drapieżnika to jest wiele pięknych miejsc ale bez echo ani rusz. W samych mikołajkach masz dwie piękne główki 1,8m i 3,5m tylko poszukać i łowić sandaczyki. Ale proponuje dalej w głąb jeziora ze względu na żeglugę. Pozdrawiam. (2012/06/29 20:34)