Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Proponuję kupić najnowsze wydanie WW POLSKIE WĘDKARSKIE ELDORADO
Jest tam wzmianka o tym jeziorze i nie tylko.
Gazetka z płytą lub bez jest już w empik-u
Witam.Wczoraj wróciłem z Lipczynka i mam niestety mieszane uczucia.Z jednej strony jest to trudne łowisko z powodu roslinności oraz głębokości zbiornika, z drugiej strony uważam że nie ma tam za dużo ryb.Owszem dochodzą jeszcze moje umiejętności, ale to inny temat. Stwierdzam to z obserwacji zbiornika oraz z autopsji.Łowiłem na tej wodzie od wtorku po południu do soboty 10 rano.Efekt mizerny. Głównie spinning ( 4 szczupaki w tym jeden 52cm, drugi 48 i dwa po około 40 cm ).3 okonki nie więcej niż 20 cm.Z gruntu zero, na spławik kilka płotek i wzdręga.Wszystko pomiędzy 17 a 20 cm. Wydaje mi się, że jest tam biała ryba, ale mocno skarłowaciała z powodu braku drapieżnika.Owszem właściciel ośrodka mówił że jest bardzo dużo ryb, no ale co mial powiedziec? Inna sprawą jest to, że wszystkich ludzi których tam spotkałem, to niestety nikt nie był tam wcześniej i po rozmowach na pewno tam nie wrócą. Jeśli wypoczynek to ok.Żurawie i piękna przyroda.Pływając łódką wokół jeziora jest wiele kładek własnoręcznie wykonanych przez miejscowych, niestety wiecznie puste. Brak żywej duszy. W Boże Ciało, kiedy był dzień wolny od pracu na kładkach nikogo nie było, a wiemy że w taki dzień jeziora są oblegane. Łódka to samo,wiecznie nikogo nie było na wodzie,oprócz wędkarzy z ośrodka. Raz miałem na haku dużego szczupaka, około 4-5 kg.Widziałem jego cielsko przez przezroczysta wodę oraz czułem go mocno na wędce, jednak kiedy sięgałem po podbierak szczupły się uwolnił.Załamka.Ogólnie uważam że nie ma tam za duzo drapieżnika.Panowie z sąsiednich domków również mieli podobne doświadczenia.Na spinning zero, natomiast na troling jeden Pan, Robert, złowił 3 esoxy, w tym dwa poniżej wymiaru, a drugi lekko ponad.Pozdrawiam
Witam!
Proszę o informacje jak wyglądają domki tzn. czy są zadbane i czyste i ogólnie jak warunki,Ja jade tam z rodziną tzn. z żoną i dziećmi i boje się ,że mogą być nie zadowolone dlatego proszę o opinie.Pozdrawiam
(2013/07/15 18:53)Proszę o informacje jak wyglądają domki tzn. czy są zadbane i czyste i ogólnie jak warunki,Ja jade tam z rodziną tzn. z żoną i dziećmi i boje się ,że mogą być nie zadowolone dlatego proszę o opinie.Pozdrawiam
(2013/07/16 18:27)Witam,
Wczoraj wróciłam z Lipczynka. Miejsce bardzo spokojne, ciche, duże jeziorko wydawałoby się raj dla wędkarzy ale.... nie ma tam ryb większych niż drobnica :(. Mój mąż przepłynął całe jeziorko z echosondą i pokazywała tylko drobnicę, kilka trochę większych rybek ;(. Rozczarowanie WIELKIE, bo nastawienie było na szczupłego :(. Właściciel ośrodka bardzo miły i domki też czyściutkie. Polecam dla osób ceniących ciszę i spokój, niestety raj dla wędkarzy był tu może kiedyś teraz poprostu lipa, cena pozwolenia nieadekwatna do złapany rybek. Osoby przebywające na ośrodku również nie złapali nic dużego, ploteczki, małe okonki, jeden leszczyk na kilka domków :(.
Pozdrawiam
(2015/05/11 10:10)