Jezioro Kowalskie - kłusownictwo

/ 2 odpowiedzi
Jezioro Kowalskie kto wytępi kłusownictwo na kowalskim pobierają opłaty na łowienie  a całymi dniami pływa niebieska łódż motorowa i zastawia sieci . Jak nie prądem to sieciami  a wędkarze płacą za zezwolenia grube pieniądze czas zrobić z tym porządek

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Jack14

Masz rację czas przestać płacić firmie która dzierżawi i do cna eksploatuje dane jezioro (zmienić na inny akwen).

Ja tak zrobiłem 3 lata temu kiedy na moim haczyku (na co bym nie łowił) lądowały ryby nie większe niż dłoń. Po wysłuchaniu opowieści lokalnych wędkarzy i własnych obserwacji nie miałem żadnej wątpliwości, że wszystko co "przeleci" przez sieci dzierżawcy właśnie pływa w wodzie, a wększa sztuka na haczyku to tylko czysty przypadek.

(2011/06/11 16:55)

jurek

Macie rację koledzy , dzierżawcy potrafią za pomocą prądu przetrzepać cały akwen za pomocą prądu , nawet ukleje zabierają , niszcząc przy tym każde żyjątko , to będzie martwa woda , o ile już nie jest.

Może należałoby sprawdzić ile i kiedy mogą odławiać ......  dla nich liczy się tylko mamona , a wędkarze są bezsilni , bo nikt nie chce im pomóc
(2011/06/11 19:46)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.