witaj też jestem zainteresowany jeziorem Gopło łowiłem tylko w śleśinskim i wąsowsko- mikorzynskim z dobrymi efektami ale dowiedział bym sie wiecej na temat tego jeziora pozdrawiam
jezioro potężne, lecz dostępne tylko w niewielkim stopniu( czyli z 2200 ha dostępne jest może 700-800. to i tak ogrom wody. ciekawe zatoki i sporo miejsc z kapelonami. sporo ostatnio szczupaka. wczoraj złowiłem dwa piękne karasie. jeden jakieś 1,5kg drugi trochę mniej. w zeszłym roku padł węgorz 1,8kg a szczupaków nie byłem w stanie zliczyć. myślę że przez te kilka moich wypraw złowiłem jakieś 500 sztuk. oczywiście trafiły do wody. można dostać piękne leszcze i przepiękne płocie. wymaga to tylko kilkudniowego nęcenia. żadnych zanęt tylko ziarna i najlepiej grube. kukurydza, groch, kulki proteinowe. bardzo dobry jest pęczak w różnych kolorach i pszenica. ale na trzy dni samej kukurydzy potrzeba gdzieś z 10 kg jeśli chcesz połowić. najlepiej wziąć worek od rolnika i sparzyć w parowniku z 50 kg. a łowić na tą z puszki. polecam kukurydzę firmy Rolnik nie rozwala się
okoń najlepiej bierze latem w miejscach w których jest sporo merty. wiem że na górkach są spore sandacze a i sum jest nielada. piękne wzdręgi i lina można nieraz przyczaić.
łódź można wypożyczyć w połajewie w stanicy wędkarskiej za rozsądne pieniądze-ja płaciłem 15zł za dobę i można nią spłynąć po kilku dniach. trzeba tylko okazać kartę i opłacone zezwolenie. jak by co można je tam nabyć. telefon do pani która wypożycza łodzie: 669 600 567 pani Ala.
(2012/06/05 01:58)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.