Zaloguj się do konta

Jezioro Dzierżno małe Śląsk

utworzono: 2012/04/25 09:51
liter

Witam kolegów :) mam dwa małe pytania pierwsze to niby dlaczego nie można wjeżdżać samochodem na dzierżno wszędzie stoją znaki z zakazem ?? o co chodzi??? a drugie pytanie gdzie można usiąść aby mieć auto blisko siebie i aby można było coś połapać :P pozdrawiam Piotrek 
[2012-04-25 09:51]

Pasjonata

Pojawiło się to w zeszłym roku, czemu ? ciężko wytłumaczyć, przypuszczam, że to jest spowodowane faktem, że wędkarze prawie do samej wody wjeżdżali i różne rzeczy tam z tymi autami robili np myli je nad samą wodą nawet szamponami (widziałem osobiście). Prawdę mówiąc to na Dzierżnie nie znam miejscówek gdzie można podjechać do samej wody. Spróbuj może trochę dalej jeziorko Słupsko, tam możesz parkować nad samą wodą :) [2012-04-26 10:43]

ryszard195409

Witam
Kolego nie Wiesz dlaczego postawiono znaki zakazu wjazdu nad DZIERŻNEM to Tobie wyjaśnię - jeżeli nie wiadomo o co chodzi to na 100% chodzi o DUŻE PIENIĄDZE - zarządzający tym zbiornikiem tym sposobem CHCE ZNIECHĘCIĆ WĘDKARZY od wędkowania na tym akwenie a po osiągnięciu tego celu linia brzegowa DZIERŻNA (małego) z przyległym terenami ZOSTANIE PODZIELONA NA DZIAŁKI I SPRZEDANE a na nich pobudowane prywatne ośrodki wypoczynkowe, hotele restauracje i czort wie co jeszcze. Następny krok zrobią właściciele tych nowo wybudowanych ośrodków USTAWIAJĄ TABLICE 
                W S T Ę P  W Z B R O N I O N Y  T E R E N  P R Y W A T N Y
i taki będzie koniec WĘDKOWANIA NA MAŁYM DZIERŻNIE !!!
ryszard195409
(wędkowałem na DZIERŻNIE już w roku 1968)
[2012-04-26 15:36]