Jezioro Białe w Okunince
utworzono: 2013/07/09 18:02
Witam wybieram się nad jez. Białe do Okuninki na wakacje.Chciałbym dowiedzieć się kilku rzeczy,a mianowicie gdzie złożyć opłatę na jakie ryby się nastawiać (będę tam koniec lipca- początek sierpnia).Ns co łowić spining,grunt,spławik jakie przynęty zanęty.Jeśli to pomoże to noclegi są w ośrodku "Astur" czy jakoś tak.
z góry dzięki za pomoc:)
[2013-07-09 18:02]
Od tego roku na ten zbiornik opłata jest podstawowa, informacji na pewno udzielą Ci w ośrodku. Wśród ryb dominuje sum karłowaty w mniejszych ilościach leszcz, lin, karp. Ja łowie metodą gruntową własnie w okolicach twojego ośrodka. Z mojego doświadczenia wynika że własnie ta metoda sprawdza się najlepiej. Jeśli chodzi o zanętę to pełna dowolność. Sam używam raczej uniwersalnych mieszanek bo tak naprawdę na tym zbiorniku może wejść wszystko przykład dwa brania jedno po drugim zanęta karp-płoć wchodzą sum 88 cm i karp 45 cm. Życzę połamania wędki niestety nie będzie nam dane spotkać się nad wodą, wyjeżdżam nad morze:D [2013-07-10 12:40]
aha i jeszcze jedno pytanie jak ze spiningiem
i czy niedaleko jest jakiś sklep wędkarski gdzie można kupić robaki i zanętę czy kupić u mnie i przywieźć
[2013-07-15 13:19]
Wszystko znajdziesz w Włodawie miasto obok Okuninki, to jest jakieś 8 km już do sklepu. Zapraszam Cię również nad jezioro Glinki jest to bardzo blisko Białego z twojego ośrodka jakieś 4 km. W przeciwieństwie do białego bardzo ciche jezioro z wieloma fajnymi miejscówkami. Jeżeli chodzi o spinning nad białym to jak najbardziej, jednak z mojego doświadczenia wynika ze tylko i wyłącznie z łódki. [2013-07-18 13:18]
jeśli szukasz spokoju to zdecydowanie glinki, bo nad białem rumor nie z tej ziemi
[2013-07-18 13:44]
Podłączę się do tematu kolegi i zapytam czy macie jakieś konkretne wyniki z tego lub zeszłego roku dotyczące sandacza lub szczupaka z jeziora glinki obok białego? Sam byłem w zeszłym roku na spinning nad tym jeziorem ale nic wymiarowego nie udało mi się złapać.
Pozdrawiam
[2013-07-26 21:20]