Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
nie wiem o co chodzi z tym sztopingiem :) o to moj wlos
czy lepiej jedna pianke?
dzieki za rade napewno skorzystam. Kolega sliwa80 napisal :
zdejmij jedno ziarko bo deko za blisko masz kuku łuku kolankowegoI W TYM KIERUNKU JESZCZE JEDNO PYTANIE :) czyli wezezl powinienem zawijac bardziej? chodzi mi dokladnie jak robie wezel bez wezla :) bo do tej pory na wysokosci ostrza wiazalem :)
tu nie chodzi o złe wiazanie haka tylko o to ze masz za blisko przynete łuku kolankowego,na amura sie tak zakłada kukurydze ze dotyka łuku ale ty masz mimo wszystko za blisko . (2012/06/01 21:15)zieelik
Czy teraz to ma rece i nogi? :) (2012/06/01 21:46)zieelik
(2012/06/01 21:47)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
zieelik
i amur tez tak wezmie? :) (2012/06/01 21:49)u?ytkownik39933
teraz jest ok (2012/06/01 21:52)zieelik
dzieki za rady. bede sledzil reszte tematow o karpiowaniu! (2012/06/01 22:11)Bleah89
HejJa zeszly sezon praktycznie caly spedzilem tylko i wylacznie na lowisku obok srodlesie 2. Byly to wyjazdy na ryby w piatek, powrot w sobote rano. (teraz wprowadzili tam zasade zlow i wypusc + zabronili lowic na zywca/trupka, a szkoda bo jest duzo sumow i szczupaków/sandaczy) wyciagnalem troche karpi, najwiekszy okolo 14kg, do tego kilka sumow 10-20kg na trupka lub kulke smierdzaca ;p.Wszystkie karpie zlowione zostaly na miodowe kulki maczane w atraktorze miodowym, nie zanecalem zadnym peletem, jedynie przed rozpoczeciem lowienia do wody troche kulek w miejscu, w ktorym zarzucalem i kukurydzy wstrzelonej z procy, ewentualnie kilka kul miodowej zanety. Zanecalem okolo godziny 15, a następnie godziny 19 druga porcja kulek i to tyle jezeli chodzi o necenie. Brania nastepowaly najczesciej między godziną 1 w nocy, a 4 rano, zarówno sumów jak i karpi. Niestety nie udało mi się wyciągnąć żadnego amura. Z tego co wiem to na srodlesie 1 jest strasznie dużo byczków, które wyjadają zanętę. Zdarzyło mi się kiedyś zobaczyć na tym łowisku kilka potężnych amurów tuż pod powierzchnią wody. (2012/07/15 23:05)Bleah89
Daj znać jak postępy na śródlesie 1 gdyż zastanawiam się czy warto tam jechać. (2012/07/15 23:07)