Jeziora Będgoskie i Weśrednik (gm. Więcbork)

/ 2 odpowiedzi
witam. chciałbym zebrać troche wiadomości o Jeziorze Będgoskim i Weśrednik. jakie najczęściej występują tam ryby, może jakieś ciekawe miejscówki, itp. pozdrawiam!

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

marcingwizdalak

czesc kolego jeśli chodzi o jezioro bedkowskie to nie wiem co tam aktualnie się dzieje bo już ladnych pare lat tam nie wedkowalem ale kiedyś to była naprawdę rybna woda można był polowic ladne ploci piękne leszcze karasi i liny a i drapieżnika było sporo o węgorzu nie wspomnę można było liczyc na spotkanie naprawdę wielkiego weza niestety sielanka nie trwala długo gdyż opiekunem wody był rybak który przez lata zrobil swoje o kłusownikach nie wspomnę ale mysle ze cos się może zmienilo bo od trzech lat rybaka już nie ma i planuje w tym roku sprobowac ta szczęścia. W kwesti drugiego jeziora sytulacja była podobna ale w tym roku pojezdzilem tam troszkę i byłem mile zaskoczony.jezeli chodzi o rybki to na twoim miejsacu nastawil bym się na ploci na wiosne braly sztuki dochodzące do kilograma no i leszcze które na przełomie czerwca i lipca braly naprawdę dorodne okazy jeżeli chodzi o metody polowu to już sprawa dowolna ale ja polecil bym ci feeder. Jezioro wesredniak glebokosc dochodzi do 9m w miejscu gdzie wpływa i wyplywa rzeka sa plytrze do 3m a od strony pola jest glebiej i tam szukaj dobrej miejscówki narka i polamania (2013/07/28 20:34)

jan91

dzięki za informacje, w nadchodzącym tygodniu planuje wypad nad te dwa jeziorka, jak czegoś jeszcze ciekawego się dowiem dam znać... (2013/08/01 12:48)