Jestem nowy na forum
utworzono: 2018/03/07 10:22
Cześć i czołem.
Na imie mam Mateusz mam 29 lat,wędkuje od 6 roku życia za sprawą mojego Taty.
Łowie różnymi metodami,ale przez 11 sezonów 90% to łowienie karpi,zazwyczaj na wodach PZW,nauczyłem się przez te lata wiele,po pierwsze sprzęt nie łowi,nie ma skutecznych zanęt czy przynęt,liczy się czas i miejsce i oczywiście taktyka wraz z zestawem końcowym,w taki owy sposób obaliłem wiele mitów i przesądów,jestem człowiekiem który lubi wyzwania typowy zadaniowiec. Lubie wywalczyć swój cel nawet jeśli trwa to dwa sezony,wtedy emocje są jeszcze większe"bynajmniej dla mnie"nie lubie łowić systematycznie,poprostu nie ciesze się aż tak mocno z tych ryb.Lubie wody ciężkie które lubią upokarzyć i śmiać się głośno z wędkarzy. Trzymam się swoich zasad nie szukam znajomości do połowienia razem,chciałbym na tym forum pomuc jak i uzyskać pomocy.
Jestem otwarty na rozmowy na każdy temat zwiazany z wędkarstwem,spławikowym,spiningiowym a jak najbardziej karpiowym [2018-03-07 10:22]
Już ci udzielam pomocy, znalazłem ci program online do poprawiania błędów ortograficznych. Tekst napisz sobie w tym programie, sprawdź i skopiuj, a następnie wklej do wędkuje.pl.
https://www.ortograf.pl/
Ja, kiedy chodziłem do szkoły, robiłem dużo błędów, z dyktanda zawsze miałem tróję na szynach. Od czasu kiedy mam komputer, a w nim pakiet office, dużo się nauczyłem,zdarzami się nawet kilka linijek tekstu napisać bez żadnego błędu [2018-03-07 12:22]
To kolega porozmawiał,ale na temat ortografii hehehe ale chyba była mowa o karpiach :-) [2018-03-07 12:30]
Dziękuje za słownik,przyda sięCieszę się, że mogłem pomóc, dzisiaj ten słownik znalazłem (dzięki tobie) i od dzisiaj też będę z niego korzystał.
Co do karpi, to niemal 100% z nich złowiłem na skórkę z bułki, na wędkę nieprzeznaczoną na karpia. Największe moje karpie nie przekraczały 6 kg. Większe karpie, zawsze wciągały mi zestaw w zawadę i było po zawodach.
[2018-03-07 13:38]
Co do karpi, to niemal 100% z nich złowiłem na skórkę z bułki, na wędkę nieprzeznaczoną na karpia. Największe moje karpie nie przekraczały 6 kg. Większe karpie, zawsze wciągały mi zestaw w zawadę i było po zawodach.
Stara szkoła pieczywo na haku i łowienie z powierzchni,super.
[2018-03-08 13:33]
Nie z powierzchni, tylko z gruntu. Przynęta unosi się około 10 cm nad gruntem. Z powierzchni też łowiłem karpie i amury, ale rzadko. Amury wiosną i rano, karpie w lecie w samo południe. [2018-03-08 14:11]Stara szkoła pieczywo na haku i łowienie z powierzchni,super.