Jest ktoś z Węgorzewa lub okolic?

/ 3 odpowiedzi
mam pare pytan:)
Artur z Ketrzyna

Może nie mieszkam zbyt blisko bo jakieś 40 km od Węgorzewa. A o co pytać chcesz? (2011/09/25 17:39)

pocisk22

czy da sie jaies oplaty miesieczne zronic na dane jeziorko czy nie wiem dzienne:)bo mam oplacone na okreg elblaski a teraz pracuje w wegorzewie i bym torszku tam polowil (2011/09/25 18:52)

Artur z Ketrzyna

Jest tak możliwość, popytaj o takie zezwolenie w sklepach wędkarskich, któryś na pewno ma. Czasami też w przystaniach takie sprzedają. Jest tam też takie łowisko jak Kałuża, ale tam raczej się nie dostaniesz chyba że jesteś żołnierzem (50 zł za sezon), z tym że tam głównie karasie łowią. Te większe jeziora to PGR Sówałki (o ile dobrze pamiętam) i o zezwolenia pytaj się jak pisałem wyżej.
Ja w pracy dopiero 07,10 będę tak więc mógł bym się wypytać miejscowych coś więcej na ten temat (dzwoniłem do kumpla z roboty ale nie odpowiada).
Jako ciekawostkę dodam że jest tam nawet łowisko pstrągowe, mała rzeczka została nim zarybiona, z tym że nie pamiętam teraz nazwy.
Ja wędkuję koło siebie, dlatego nie za bardzo orientuję się w tamtym regionie, za daleko i dodatkowe opłaty. Kanał Mazurski należy do PZW i można tam co nieco połowić, byłem kilka razy i powiem że jest niczego sobie.
Raczej w moje rejony to wątpię że chciał byś podskoczyć na wędkowanie... (2011/09/26 07:57)