Czy posiadając kartę wędkarską z nie opłaconymi składki mogę wykupić zezwolenie na jeden dzień albo dwa dni przed udaniem się na łowisko w swoim macierzystym kole ?
Czy można wędkować opłacając jeden dzień lub kilka skoro przez resztę sezonu się nie wędkuje?
Dzięki za doinformowanie. Nie mam czasu przesiadywać na rybach ale czasami wnuczek tak bardzo chce pojechać więc parę godzin nad wodą tak tylko do relaksu a taki koszt. Jeśli ktoś był z czterolatkiem na rybach to wie jak to wygląda ale malec ma frajdę.
Nie dał bym "złamanego centa" że jest tak jak panowie twierdzicie.
Nie wiem czy to nie jest na tej zasadzie że te zezwolenia terminowe nie są tylko dla tych którzy mają opłacone składki razem z zezwoleniem w swoim macierzystym kole/okręgu.
Czyli np jadę nad "Solinę" i albo tam płacę "roczną" opłate wraz z "członkowskim" albo u siebie w kole opłacam "członkowskie"+"roczną" to wtedy "tam" mogę sobie dniówkę opłacić.
Miałem kiedyś podobny problem i z tego co pamiętam to nie jest tak różowo.
nerwus40 Popytaj w okręgu.Nie chce cie straszyć ale chyba w kole ci prawde mówili.
Tak ale kosztuje to troszkę więcej(2014/08/04 20:13)
Troszkę ??? Przegięty PZW Białystok, opłata za 1 dzień na Narwiańskim bezrybiu - przy opłaconych składkach 15pln, dla pozostałych 45 pln ! Pytania ?
Nie dał bym "złamanego centa" że jest tak jak panowie twierdzicie.
Nie wiem czy to nie jest na tej zasadzie że te zezwolenia terminowe nie są tylko dla tych którzy mają opłacone składki razem z zezwoleniem w swoim macierzystym kole/okręgu.
Czyli np jadę nad "Solinę" i albo tam płacę "roczną" opłate wraz z "członkowskim" albo u siebie w kole opłacam "członkowskie"+"roczną" to wtedy "tam" mogę sobie dniówkę opłacić.
Miałem kiedyś podobny problem i z tego co pamiętam to nie jest tak różowo.
nerwus40 Popytaj w okręgu.Nie chce cie straszyć ale chyba w kole ci prawde mówili.
Nie spotkalem sie jeszcze z okregiem w ktorym nie moglbym wykupic zezwolenia jedno czy trzydniowego jako niezrzeszony.
Czy posiadając kartę wędkarską z nie opłaconymi składki mogę wykupić zezwolenie na jeden dzień albo dwa dni przed udaniem się na łowisko w swoim macierzystym kole ?
Czy można wędkować opłacając jeden dzień lub kilka skoro przez resztę sezonu się nie wędkuje?
Od razu widać jak często Panowie odwiedzają swoje koła ,jak byście częściej odwiedzali to byście wiedzieli że wszystko poza sezonem załatwia się w ZO PZW .Tam można na miejscu wyrobić dokumenty jak legitymacja czlonkowska PZW utracona w czasie wakacji .Nie mylić z kartą wędkarską bo trzeba iść do koła swojego/ prezes lub skarbnik pisze notkę ze nasz czlonek zgubił dokumenty i z tym do starostwa się idzie i wypisują na miejscu duplikat kartę wędkarską -szybko idziemy z tą kartą do ZO pZw i tez na miejscu się sprawy załatwia.Zapyta ktoś znaczki? Bo chce dalej wędkować a ma pustą książeczke( duplikat) .Koło macierzyste wstawia adnotację do książeczki z pieczątką ze płacilismy składki w kwietniu np?I nie płacimy jeszcze raz.Koło rozlicza członków w ZO PzW więc tam też wiedzą że jest już raz zapłacone w naszym kole.Wszystkie sprawy do końca roku związane z opłatami tylko w ZO PzW.