Jesienne łowienie białej ryby
utworzono: 2011/11/21 17:46
Witam
Jesień to głównie "urodzaj" na drapieżniki - jak uważacie czy w listopadzie/grudniu warto wybierać się na połów białych ryb (płóć, leszc, lin itp.) - czy nie jest już za późno
[2011-11-21 17:46]Oczywiście, że warto. Cały czas ryba bierze, tylko trzeba odnaleźć ich zimowiska. [2011-11-21 17:52]
Z linem może być gorzej, rzadko się trafi, ale leszcz czy płoć bardzo często. Często na ochotkę lub czerwonego weźmie okoń. [2011-11-21 18:17]
Warto. Trzeba tylko pamiętać aby ryby nie nakarmić zbyt dużą ilością zanęty. A nawet jak ryby nie biorą spędzam bardzo miło czas nad wodą - bezcenne.
[2011-11-21 20:55]
byle nie w domu...wczraj w gdańsku lało a ja stałem i machałem jak jakiś głupol i to w centrum miasta.Super.Radyjko mi gra zawsze dla humoru a rybka co jakiś czas weżmie.I wymachałem szczupłegi sandaczyka..i oczywiście kilka dużych morskich okoni.Obok kilku łapało na bacika.To apropo Twojego postu.Coś tam łowili...krąpiki i płotki..zakładali pinkę..mniejszy robaczek bardziej do gustu podchodzi rybie.Nie pytaj tylko biegnij nad wodę !!! Najwyżej nic nie złowisz i wrócisz o kiju :)) [2011-11-21 21:19]
Witam
Jesień to głównie "urodzaj" na drapieżniki - jak uważacie czy w listopadzie/grudniu warto wybierać się na połów białych ryb (płóć, leszc, lin itp.) - czy nie jest już za późno
zima lowimy bialoryb z pod lodu wiec czemu mas teraz nie brac?trzeba tylko jej poszukac
[2011-11-21 22:03]
Cześć Mopsik!
A gdzie łapałeś w Gdańsku, może gdzieś przy baszcie, marinie?
Ostatnio tam widziałem sporo wędkarzy ale niestety nic nie mieli.
Pozdrawiam
[2011-11-30 17:29]