Jerkowanie czy spining-co efektywniejsze?

/ 11 odpowiedzi
Witam zastanawiam się co jest bardziej efektywniejsze na szczupaka jerkowanie czy spining? Chciałbym zobaczyć opinie doświadczonych wędkarzy. Zastanawiam się nad kupnem jerka płoć 7.5 cm lub karaś co wy na to? Dobry pomysł? Pozdrawiam. 
Draq

Przecież jerkowanie to jedna z metod spinningu, więc jak to porównać? (2015/05/19 11:44)

Kuki22

Chciałem się dowiedzieć czy Jerk jest lepszy od zwyczajnych gum czy woblerow (2015/05/24 13:28)

woro

tak (2015/05/24 13:51)

Przemas83

Zadałeś takie pytanie że śmiem twierdzić że jesteś nowicjuszem. Opanuj najpierw prowadzenie innych przynęt , a później kup Jerka. Aby skutecznie łowić taką przynęta musisz posiadać ''kompatybilny'' sprzęt , wtedy Ci to zagra.... (2015/05/24 19:15)

Kuki22

Spokojnie kolego od lat łowię na gumy blaszki czy obrotówki.Dopiero od niedawna zaciekawiła mnie przynęta jaką jest jerk. Nawiasem mówiąc nie ma określonego prowadzenia jerka. Są prze różne sposoby jego holu. Jak kolwiek będziesz prowadził będzie dobrze nie mówie że ktoś będzie szarpał wędką 2 metry w górę czy w dół:) chodzi mi o normalne prowadzenie tej przynęty. Pytanie te zadałem bo chce się dowiedzieć czy to naprawdę jest tak efektowne jak znajomi opowiadają. Pozdrawiam.  (2015/05/24 20:01)

woro

kup i się dowiesz. pozdro (2015/05/24 21:46)

Sith

Witam zastanawiam się co jest bardziej efektywniejsze na szczupaka jerkowanie czy spining? Chciałbym zobaczyć opinie doświadczonych wędkarzy. Zastanawiam się nad kupnem jerka płoć 7.5 cm lub karaś co wy na to? Dobry pomysł? Pozdrawiam. 

Jeśli w wodzie są szczupaki, to każda z odmian spinningu będzie efektywna.
Zastosowanie nowego rodzaju przynęty, zmiana sposobu prowadzenia zawsze będą podnosiły skuteczność, bo ryba jeszcze do tego nie przywykła.
Ja ostatnio z niezłym skutkiem (szczupaczki 68 i 79 cm) "przeprosiłem" tradycyjne wahadłówki
http://sklep.insel.pl/index.php?cPath=54_55_60&filter_id=20&sort=2a
ALGA, GNOM, KALEWA. (2015/05/25 11:39)

Artur z Ketrzyna

Chciałem się dowiedzieć czy Jerk jest lepszy od zwyczajnych gum czy woblerow

O skuteczności przynęty decyduje głównie wędkarz. To od niego zależy czy ta przynęta będzie skutecznie podana/zaprezentowana drapieżnikowi.

Nawiasem mówiąc nie ma określonego prowadzenia jerka. Są prze różne sposoby jego holu. Jak kolwiek będziesz prowadził będzie dobrze nie mówie że ktoś będzie szarpał wędką.

No kurcze, a ja myślałem że za pomocą wędki i id. prowadzę przynętę.
A holuję się ją łowiąc na dorochę... ;-) (2015/05/25 14:36)

Kuki22

Również wędkuje na Algę przeważnie 3 i nie narzekam :) (2015/05/26 11:03)

Wybierzsobie

Spokojnie kolego od lat łowię na gumy blaszki czy obrotówki.Dopiero od niedawna zaciekawiła mnie przynęta jaką jest jerk. Nawiasem mówiąc nie ma określonego prowadzenia jerka. Są prze różne sposoby jego holu. Jak kolwiek będziesz prowadził będzie dobrze nie mówie że ktoś będzie szarpał wędką 2 metry w górę czy w dół:) chodzi mi o normalne prowadzenie tej przynęty. Pytanie te zadałem bo chce się dowiedzieć czy to naprawdę jest tak efektowne jak znajomi opowiadają. Pozdrawiam. 

TAK!
(2015/09/21 06:00)

JOPEK1971

Chciałem się dowiedzieć czy Jerk jest lepszy od zwyczajnych gum czy woblerow

Jerkowanie to sposób prowadzenia przynęty,gumy też do tego się nadają.

(2015/09/21 07:37)