Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
#446421 | wysłano: 2012/03/21 15:19 |
---|
jeżeli ma Pan 4 sztuki karpia w siatce a limit jest 3 za to jest mandat( przekroczenie limitu)i nie ma podmiany ryb ze względu na długość ryb dlatego ze po złowieniu każdego karpia wpisuje się odraz długość ( wagę można później) chyba ze chce Pan podmieniać na takie same długości rybwiec nie ma takiej możliwości żeby podmieniać ryby w siatce
Kolego też tak myślałam, jednak w innych Okręgach jest inaczej...
Czytając poprzednie posty dojdziesz do tego tak jak ja...
Po zakończeniu wędkowania, ryby przeznaczone do zabrania wędkarz ma obowiązek wpisać do rejestru..... itd
Czy w Twoim rejestrze również tak pisze ?
Kolego @palealex :)zajrzyj na stronę nr 2 tego tematu - tam jest scan rejestru dolnośląskiego
#446421 wysłano: 2012/03/21 15:19
Masz jakiś inny rejestr ? Czy opierasz się na jakichś mocno wirtualnych danych ?Zajrzyj do swojego rejestru, poczytaj i nie wprowadzaj ludzi w błąd.PozdrawiamT.
Skoro to byla pomylka popros Modera o wykreslenie wczesniejszuch Twoich postow bo sa nie na miejscu w chwili kiedy to zrozumiales Kol.palealex-wypadalo by!
witam kolegów mam parę uwag otóż jazgarz jest zaliczany do chwastów tak jak kiedyś okoń,jest to ryba zaliczana do bezwartościowych ,bez wymiaru i okresu ochronnego więc takiej ryby nie wpisujemy do rejestru.każdą rybę którą wpisujemy do rejestru musi mieć wymiar ochronny określony w regulaminie każdy okręg ma swój wewnętrzny regulamin w którym jest napisane na jakie gatunki obowiązują wymiary ochronne i ilości sztuk jakie można zabrać.Ja jestem z Krakowa i umnie jest inny wymiar ochronny szczupaka niż w amatorskim , dotyczy to wielu gatunków i polecam przeczytać swój wewnetrzny regulamin i wszystko będzie ok. pozdrawiam
witam kolegów mam parę uwag otóż jazgarz jest zaliczany do chwastów tak jak kiedyś okoń,jest to ryba zaliczana do bezwartościowych ,bez wymiaru i okresu ochronnego więc takiej ryby nie wpisujemy do rejestru.każdą rybę którą wpisujemy do rejestru musi mieć wymiar ochronny określony w regulaminie każdy okręg ma swój wewnętrzny regulamin w którym jest napisane na jakie gatunki obowiązują wymiary ochronne i ilości sztuk jakie można zabrać.Ja jestem z Krakowa i umnie jest inny wymiar ochronny szczupaka niż w amatorskim , dotyczy to wielu gatunków i polecam przeczytać swój wewnetrzny regulamin i wszystko będzie ok. pozdrawiam
Z drugiej strony w niektórych okolicach, gdzie pełno jazgarzy, wpisywanie każdej takiej sztuki do rejestru spowodowałoby, że połowę czasu wędkowania zajmowałoby wpisywanie jazgarzy i rejestry te trzeba by często wymieniać.
Z drugiej strony w niektórych okolicach, gdzie pełno jazgarzy, wpisywanie każdej takiej sztuki do rejestru spowodowałoby, że połowę czasu wędkowania zajmowałoby wpisywanie jazgarzy i rejestry te trzeba by często wymieniać.
A po co wpisywać? Nie zabierasz - wypuszczasz od razu - nie wpisujesz. Proste.
Oczywiście, że proste, jak również fakt, że wypuszczanie jazgarzy do wody spowoduje, że w niedługim czasie ten gatunek będzie dominować w zbiorniku.
Słuszna uwaga. Tylko, jeśli jest to prawdziwe, to również śmieszne.