Jaź smaczny czy nie ?

/ 13 odpowiedzi
Dawno temu na naszym forum pytałem się Was wędkarze o walory kulinarne jazia. Zdania były podzielone, ale w ostatni wekend udało mi się pochwycić fajne dwa jazie takie w okolicach 45 i 40, jeden zamrożony a drugi pięknie sprawiony prawie filety, pokrojony w dzwonka i usmażony. Stwierdzam, że rybka jest naprawdę smaczna nie dorównuje okoniowi czy nawet leszczowi tj. moje zdanie, ale oceniam ją na 4+ . Ale smaki to rzecz naprawdę indywidualna, pozdrawiam Tych którzy doceniają walory smakowe ryb. Ps. zdjęcie rybek jest we wpisie zbiornik Żywiecki.
ogtw


Zgadzam się. (2015/05/01 16:18)

wirefree


Nie jst najgorszy ale duzo osci .  (2015/05/01 16:40)

Sith


Ja jednak wolę halibuta, a ze słodkowodnych lina.
Generalnie nie jadam ryb złowionych przez siebie, wszystkie wracają do swojego domku... Może następnym razem złowię je już większe... (2015/05/01 17:03)

ulspin


Jaź smaczny czy nie -NIE (2015/05/01 19:04)

pmizera87


Nie wiem, bo zawsze je wypuszczam. A czy to prawda, że jaź ma różowe mięso, które zawsze wygląda jak niedosmażone? (2015/05/01 22:07)

użytkownik32263


Za białą rybą nie przepadam ale jaź na tym polu prezentuje się naprawdę dobrze. Choć te ości u mniejszych osobników psują zabawę. (2015/05/01 22:43)

robban


To , filety czy dzwonki ? Bo , jedno z drugim nie idzie w parze :)  (2015/05/01 23:05)

Sith


(...) pięknie sprawiony prawie filety, pokrojony w dzwonka (...)
(2015/05/02 05:43)

martino 1971


Ale się czepiacie oczywiście zbitka słowna a usmażyłem dzwonki tylko co większe ości wyjmowałem. Pewnie zaraz ktoś napisze ooo to już filetowanie haaa. (2015/05/04 15:18)

Bernard51


Ale się czepiacie oczywiście zbitka słowna a usmażyłem dzwonki tylko co większe ości wyjmowałem. Pewnie zaraz ktoś napisze ooo to już filetowanie haaa.

Tu nie chodzi o czepianie się czyichś smaków, podobnie jest z ziemniakami są tacy co im smakuje "bronka" a ja jednak zjadam " Belarozę" i też sobie chwalę. (2015/05/04 19:17)

nazarek


ościsty (2015/05/05 01:12)