Zaloguj się do konta

Jaxon - Red Carp czy Top Carp

utworzono: 2013/08/22 13:05
robson5460

Witam Serdecznie
Zastanawiam się na zakupem młyneczka, nie wiem tylko który z tych dwóch wybrać, JAXON RED CARP czy JAXON TOP CARP, cena podobna, a co do jakości nie wiem Pomóżcie, z góry dziękuję i pozdrawiam
[2013-08-22 13:05]

Grucha27

Czesc,

Tu poczytaj o tym mlynku:
http://forum.wedkuje.pl/f,jaxon-top-carp-frt,248943,0.html

Ja bym kupil cena jest atrakcyjna wiec sprobowac zawsze mozna.

Pozdrawiam!
[2013-08-22 13:56]

RuchPalikota2

TOPa ja bym brał [2013-08-22 16:02]

robson5460

mi chodzi kolego o modele FRXL
[2013-08-23 00:17]

robson5460

Dodam jeszcze że kołowrotek będzie używany przy karpiówce, na razie bardziej przemawia do mnie RED CARP ale poczekam jeszcze na wasze opinie i tak jak pisałem powyżej chodzi o modele FRXL 8 BALL Cena ok 110zł na Allegro
[2013-08-23 00:21]

paczus

kolego nie kupuj jaxon red carp,mam taki i jest to moj najgorszy zakup jaki kiedykolwiek zrobilem,na drugi dzien juz reklamowalam bo hamulec sie sam odkreca,wymienili mi na nowy lecz ma straszne luzy na korbce i co chwile zyłka wchodzi pod szpule,jescze wolny bieg szwankuje,juz nigdy nie kupie kołowrotka jaxon [2013-08-23 09:46]

saviano

jaxona to mogę kupić kij, spławik, podbierak i inne akcesoria, ale nie kołowrotek...
[2013-08-23 11:37]

arti1151

Hej, wydaje mi si, że różnica jest tylko w rodzaju szpuli Red Carp ma tą szpulę troszkę bardziej wydłużoną i wyprofilowaną, ma to służyć ułatwieniu dalekich rzutów. Z kołowrotkami Jaxon'a to wielka loteria z własnego doświadczenia wiem, że jak trafisz na dobrą serie i model to naprawdę fajne kręciołki ale jak trafisz na jakiś syf to wtedy jest tragedia. Mój pierwszy kołowrotek po starym Prexerze ze strychu =) to właśnie Jaxon, który kosztował mnie w dość drogim sklepie 60 zł. Mam ten kołowrotek i czasami go jeszcze używam jest to twarda maszyna nie do zajechania kupiłem go z 10 lat temu. Co do twoich modeli to miałem w rękach Top Carp'a i nie wiem co mam o nim sądzić nie zachwyca ale też nie powala. Ale wziął bym ten model z tych dwóch, ponieważ znajomy na niego łowi i jeszcze nie narzekał na niego tak więc nie jest chyba tak źle. Nie ma się co łudzić, że ten Red Carp to jakaś rzutowa maszyna, coś czuję, że przy większym obciążeniu tego kołowrotka coś się w końcu rozleci.   [2013-08-23 14:08]

kocio247

nie polecam przy pierwszym rzuciłem  odpadł spstaryczek od wolnego biegu reklamacje mam dostać drugi odkrecalem go kilkanaście razy zyska wchodzi pod szpulę i jeszcze  zgubiłem podkładke trzeba się pilnować z zyłką hamulec bardzo kiepski 

[2013-12-28 19:22]