Efekty były niezłe oby w tym sezonie były lepsze.
Rzeka Odra i leszcz to moje ulubione zestawienie :) Z tego co czytam w różnych tematach o leszczu to jasno wynika , że dla 60-ciu % łowiących ten sezon był niezbyt udany w połowie tej pięknej ryby . Ja nie mogę narzekać bo w tym sezonie na moje haki uwiesiło się wiele pięknych leszczy , zeszłe sezony były jeszcze lepsze ale jak rozmawiałem z niektórymi kolegami z różnych stron Polski to zauważyłem tak jak na wstępie , że ten sezon był dla wielu nie udany pod znakiem leszcza . Mój sezon 2010 byłby jeszcze lepszy gdyby nie powodzie i nie mówię bo mam takie miejsca na wysoką wodę , że mucha nie siada ale mówię o karpiach które masowo oblegały moje łowiska i wypierały inne ryby .
Jak już pewnie wszyscy przeczytali niedaleko mojego miasta mamy piękna wodę zwaną przez wędkarzy ''zerówką '' , jest ona na stałe połączona rowem z rzeką Odrą i każde wahanie wody w rzece ma wpływ na poziom w jeziorze . Na wiosnę rzeczna woda miesza się z jeziorową i jak widać z moich kilkunastoletnich obserwacji rzeczne ryby przy okazji tych wiosennych przyborów również masowo wpływają do zerówki co mnie niezmiernie cieszy gdyż łowiłem tam leszcze na złoto i to po kilkanaście dziennie . Czasem jednak woda ta uczyła mnie pokory mimo tak wielkiego rybostanu no ale przecież każdy z nas dostał już nie raz taką lekcję .
(2011/01/15 18:43)Ja też nie mogę narzekać na Odrę choć chwilami była bardzo niepokornym i krnąbrnym dzieckiem, miała swoje widzi mi się którego nie dało się w żaden sposób poskromić .
Rybki jak rybki leszcze , klenie i co najlepsze to węgorze nie wspomnę już o płociach i innych rybkach. Zgadzam się z przedmówcami że poprzednie lata bywały o wiele lepsze, ale czuje że ten rok będzie jeszcze gorszy.............
(2011/01/15 18:55)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
No właśnie , to '' moja-nasza '' woda :))))))) Aż się serce kraje Klepa jak na to patrzę mmmm :(
Mam kilka miejsc od strony mostu-dojazdu ale przeważnie były zajęte więc znalazłem kilka '' od tyłu '' zbiornika i też tam fajnie połowię . Gdy woda wchodzi do zbiornika to obligatoryjnie siadam na rowie i zakładam grubszą żyłkę , zresztą jak wychodzi to tez tam jest eldorado :)
(2011/01/15 19:16)Kurde tak mnie nakreciliscie ze jutro na ryby zapie...alam , ide wedke uzboic i jutro o 9 heja.
Nie wiem czy co sie trafi ale probowac trzeba. A niech pada deszcz to mnie chyba ch.. strzeli.
Tylko nie wiem co zrobie jak lod bedzie.
(2011/01/15 19:26)Kurde tak mnie nakreciliscie ze jutro na ryby zapie...alam , ide wedke uzboic i jutro o 9 heja.
Nie wiem czy co sie trafi ale probowac trzeba. A niech pada deszcz to mnie chyba ch.. strzeli.
(2011/01/15 19:31)Kurde tak mnie nakreciliscie ze jutro na ryby zapie...alam , ide wedke uzboic i jutro o 9 heja.
hehehehehe , idź , idź :) Napisz potem co tam w Twojej wodzie słychać ?
odpowiem Ci dzisiaj - szum :D
(2011/01/15 19:33)Kurde tak mnie nakreciliscie ze jutro na ryby zapie...alam , ide wedke uzboic i jutro o 9 heja.
Łukasz założysz łyżwy .......heheheh
Ale u mnie na łyżwy nie bierum :D
(2011/01/15 19:34)jędrula kumpel mi dzwonił na wiśle było
dzisio eldorado płoś i karaś weszły do koryta z goczałkowic jo nimug jechać ale za tydzień to jada w poniedziałek byda na robocie koło strumienia to popytom ludzi jak tam rybki a na zerówka pojadymy wiesz jakie tam som sandacze
(2011/01/15 19:56)No właśnie , to '' moja-nasza '' woda :))))))) Aż się serce kraje Klepa jak na to patrzę mmmm :(
Mam kilka miejsc od strony mostu-dojazdu ale przeważnie były zajęte więc znalazłem kilka '' od tyłu '' zbiornika i też tam fajnie połowię . Gdy woda wchodzi do zbiornika to obligatoryjnie siadam na rowie i zakładam grubszą żyłkę , zresztą jak wychodzi to tez tam jest eldorado :)
Az mnie serce boli :((
Ale pogodaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jędrula , ale mnie Wkurzyłeś tą fotką , tęsknota za podobnymi widokami w naturze me serce rozdziera . No , ale do wiosny już niedaleko - doczekamy !!!
Dokładnie heheheheheh , teraz trochę na ślasku słońce wyszło to aż lżej , uffffffff.
Przynajmniej tyleeeee :)