Jakie ceny woderów
utworzono: 2010/02/10 21:58
Witam Wszystkich
Maglowałem temat wodery czy spodniobuty- wybrałem ostatecznie wodery. Wielu wędkarzy poleca wodery najprostsze jedne z tańszych na rynku ale ponoć i najbardziej trwałe firmy Stomil. I tutaj mam mały problem znalazłem strnke z ofertą Stomilowych woderów ( http://www.sprzet-poz.pl/index.php?action=showCategoryProducts&idKategorieWybrana=176 ) moje pytanie czym różnią się te rybackie od wędkarskich i które lepiej wybrać??? Czy znacie(może sami zamawialiście) tani sklep z wyżej wymienionymi woderami? U mnie we Włocławku sprawdziłem sklepy wędkarsie najtaniej znalazłem za 120zł a na forum wyczytałem, że co niektórzy kupowali za 70-80zł. Proszę o rady z góry dziękuje Pozdrawiam
[2010-02-10 21:58]Ja używam LEMIGO i polecam je w 100% świetne i przede wszystkim lekkie:)
Pozdrawiam
[2010-02-10 23:15]
Mógłbyś pokazać konkretnie jaki masz model? Od jakiego czasu używasz? I jeżeli można wiedzieć gdzie kupiłeś i jaka cena:) Pozdrawiam [2010-02-10 23:29]
Koledze Spin-men chodziło pewnie o ten model :
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/lemigo-wodery-g10-a88-p134-k690.html
Również polecam. Pozdrawiam
[2010-02-10 23:52]
Stomile odradzam.Co do lemigo mam mieszane doswiadczenia.Pierwsze lemigo jakie miałem nosiłem bodajże 4 lata,były całe z gumy i popekały mi w nich podeszfy,ale wytrzymaly naprawdę sporo ,bylem zadowolony. Kolejne jakie kupiłem też lemigo,ale znacznie delikatniejsze,może lżejsze ,ale raczej na pstrągowe wyprawy na małych zakrzaczonych rzeczkach nie nadaja sie,sa robione z plutna,które bardzo łatwo przedziurawić.Jeżeli łowisz w mniej ekstrymalnuch warunkach na pewno się sprawdzą.
[2010-02-11 00:36]
Stomile odradzam.Co do lemigo mam mieszane doswiadczenia.Pierwsze lemigo jakie miałem nosiłem bodajże 4 lata,były całe z gumy i popekały mi w nich podeszfy,ale wytrzymaly naprawdę sporo ,bylem zadowolony. Kolejne jakie kupiłem też lemigo,ale znacznie delikatniejsze,może lżejsze ,ale raczej na pstrągowe wyprawy na małych zakrzaczonych rzeczkach nie nadaja sie,sa robione z plutna,które bardzo łatwo przedziurawić.Jeżeli łowisz w mniej ekstrymalnuch warunkach na pewno się sprawdzą.
A to ciekawe jeżeli można wiedzieć dlaczego odradzasz Stomile? Ja łowię głównie na Wiśle=kamieniste główki, zdarza mi się przedzierać przez krzaki także warunki nie najłatwiesze. W takim razie jakie wodery zaproponowałbyś??? Chodzi mi o firmę i model. Pozdrawiam
Kilkanaście lat miałem czarne gumowe stomile używane około 50 dni w roku. Jak się zużyły (złamała się guma pod kolanem) przećwiczyłem w ciągu roku 3 różne pary w cenach ponad 100 zł i wróciłem do czarnych gumowych stomili za kilkadziesiąt zetełpe, i znów ma je kilka lat, inna sprawa, że używam ich już rzadziej - kilkanaście dni w roku.
[2010-02-11 10:47]
http://www.fagum-stomil.com.pl/index_pl.php?t=obuwie&prod_id=58 Mówisz o tych? Te od rybackich różnią się tym, że nie są produkowane wg PN jak rybackie. Patrząc na opis to nie ma różnicy. Jedynie cena bo z PN są zawsze droższe. Za dawnych czasów rybackie i stosowane przez kanalarzy były mocniejsze niż wędkarskie. [2010-02-11 13:05]
Panowie a gdzie nabywacie takowe wodery??? Sklep wędkarski w miejscu zamieszkania czy może sklep internetowy jakiś z dobrymi cenami?! Dodam, iż robiłem rozeznanie w moim miejscu zamieszkania Włocławku i najtańsze jakie znalazłem 120zł... myślę, że trochę zdzierają i poszukuje alternatywy. Ma ktoś może propozycje? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi [2010-02-11 19:33]