Witam kolegów karpiarzy!!
Mam takie pytanie do Was:jakich uzywacie przyponów karpiowych i jakie Waszym zdaniem sa najbardziej skuteczne. Ja raczej szukam prostych rozwiazan i uzywam przyponów standard rig
Połknął hak razem z przynętą:)
Do kulek tonących używam przyponów ze zwykłej , szybko tonącej miekkiej plecionki ,moze być oczywiście w otulinie jeśli obawiasz się o splątanie podczas rzutu , ostry dobry hak który trzeba często wymieniać , rurka termokurczliwa która powoduje szybki obrót haka i wbicie w dolna wargę karpia,długi włos , no i oczywiście kółeczko do blow back które utrudni karpiowi wyplucie haka , do pływaków polecam bardzo chwytliwe przypony warwick rig i dla bardziej doświadczonych karpiarzy whity pool rig , ostatnio używam również bardzo dobrego rozwiazania jakim jest chod rig . pozdrawiam.
ocywiscie wyplucie haka nie przynety
Do kulek tonących używam przyponów ze zwykłej , szybko tonącej miekkiej plecionki ,moze być oczywiście w otulinie jeśli obawiasz się o splątanie podczas rzutu , ostry dobry hak który trzeba często wymieniać , rurka termokurczliwa która powoduje szybki obrót haka i wbicie w dolna wargę karpia,długi włos , no i oczywiście kółeczko do blow back które utrudni karpiowi wyplucie haka , do pływaków polecam bardzo chwytliwe przypony warwick rig i dla bardziej doświadczonych karpiarzy whity pool rig , ostatnio używam również bardzo dobrego rozwiazania jakim jest chod rig . pozdrawiam.
Pewnie chodziło Ci o blow out, nie blow back. Blow back, to system odrzucania zamka w replikach broni. :) Z pewnością skorzystam z Twoich rad, jako początkujący karpiarz.
Pewnie chodziło Ci o blow out, nie blow back. Blow back, to system odrzucania zamka w replikach broni. :) Z pewnością skorzystam z Twoich rad, jako początkujący karpiarz.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=IJrFOnGGR1g
obydwie nazwy są używane
pomyślałem o cofnięciu i pewnie dlatego :))) (2012/12/22 16:18)Do kulek tonących używam przyponów ze zwykłej , szybko tonącej miekkiej plecionki ,moze być oczywiście w otulinie jeśli obawiasz się o splątanie podczas rzutu , ostry dobry hak który trzeba często wymieniać , rurka termokurczliwa która powoduje szybki obrót haka i wbicie w dolna wargę karpia,długi włos , no i oczywiście kółeczko do blow back które utrudni karpiowi wyplucie haka , do pływaków polecam bardzo chwytliwe przypony warwick rig i dla bardziej doświadczonych karpiarzy whity pool rig , ostatnio używam również bardzo dobrego rozwiazania jakim jest chod rig . pozdrawiam.
obydwie nazwy są używane
sorry kolego ,masz rację źle napisałem ,dopiero zerknąłem że napisałem back :)))) ale wiesz w każdym bądź razie o co chodzi , nawet link co powyżej wysłałem :) myśląc ze cos ci sie pomyliło , sorry
(2012/12/22 16:19)pomyślałem o cofnięciu i pewnie dlatego :)))Do kulek tonących używam przyponów ze zwykłej , szybko tonącej miekkiej plecionki ,moze być oczywiście w otulinie jeśli obawiasz się o splątanie podczas rzutu , ostry dobry hak który trzeba często wymieniać , rurka termokurczliwa która powoduje szybki obrót haka i wbicie w dolna wargę karpia,długi włos , no i oczywiście kółeczko do blow back które utrudni karpiowi wyplucie haka , do pływaków polecam bardzo chwytliwe przypony warwick rig i dla bardziej doświadczonych karpiarzy whity pool rig , ostatnio używam również bardzo dobrego rozwiazania jakim jest chod rig . pozdrawiam.
obydwie nazwy są używane
sorry kolego ,masz rację źle napisałem ,dopiero zerknąłem że napisałem back :)))) ale wiesz w każdym bądź razie o co chodzi , nawet link co powyżej wysłałem :) myśląc ze cos ci sie pomyliło , sorry
juz poprawiam ;)