Przypon karpiowy

/ 20 odpowiedzi
Witam kolegów karpiarzy!!
Mam takie pytanie do Was:jakich uzywacie przyponów karpiowych i jakie Waszym zdaniem sa najbardziej skuteczne. Ja raczej szukam prostych rozwiazan i uzywam przyponów standard rig
LuceKK

Ja używam przeważnie taki
http://www.tandembaits.com/index.php?do=kat&id=334&pid=2000
Albo standardowy (2012/12/19 14:12)

u?ytkownik39933

Witam kolegów karpiarzy!!
Mam takie pytanie do Was:jakich uzywacie przyponów karpiowych i jakie Waszym zdaniem sa najbardziej skuteczne. Ja raczej szukam prostych rozwiazan i uzywam przyponów standard rig

Do kulek tonących  używam  przyponów ze  zwykłej , szybko tonącej  miekkiej plecionki ,moze być oczywiście  w otulinie jeśli obawiasz się o splątanie podczas rzutu , ostry dobry hak który trzeba często wymieniać , rurka termokurczliwa która powoduje szybki obrót haka i wbicie w dolna wargę karpia,długi włos , no i oczywiście kółeczko do blow back które utrudni karpiowi wyplucie przynęty , do pływaków polecam bardzo chwytliwe przypony warwick rig i dla bardziej doświadczonych karpiarzy  whity pool rig , ostatnio używam również bardzo dobrego rozwiazania jakim jest chod rig . pozdrawiam. (2012/12/19 15:38)

mariuszrapalla

dzieki za pomoc napewno z korzystam z takich rozwiazan i w nadchodzacym sezonie sprobuje oferowanych przyponow (2012/12/19 16:10)

LuceKK

Czasami jeszcze używam KD Ring (2012/12/19 16:10)

u?ytkownik39933

Do kulek tonących  używam  przyponów ze  zwykłej , szybko tonącej  miekkiej plecionki ,moze być oczywiście  w otulinie jeśli obawiasz się o splątanie podczas rzutu , ostry dobry hak który trzeba często wymieniać , rurka termokurczliwa która powoduje szybki obrót haka i wbicie w dolna wargę karpia,długi włos , no i oczywiście kółeczko do blow back które utrudni karpiowi wyplucie haka , do pływaków polecam bardzo chwytliwe przypony warwick rig i dla bardziej doświadczonych karpiarzy  whity pool rig , ostatnio używam również bardzo dobrego rozwiazania jakim jest chod rig . pozdrawiam. (2012/12/19 16:53)

mariuszrapalla

dzieki wielkie za wszelkie podpowiedzi (2012/12/20 06:02)

arekbait

Połknął hak razem z przynętą:) (2012/12/20 18:45)

u?ytkownik39933

Połknął hak razem z przynętą:)

i juz pozamiatane :) (2012/12/20 18:45)

arekbait

hahaha :)zgadzam się z Tobą:) (2012/12/20 18:50)

mariuszrapalla

zgadzam sie z ta opinia polknalem bakcyla i to strasznie zwlaszcza ze wedkarstwo karpiowe rozwija sie w ekspresowym tempie (2012/12/21 11:27)

Finidi

Do kulek tonących  używam  przyponów ze  zwykłej , szybko tonącej  miekkiej plecionki ,moze być oczywiście  w otulinie jeśli obawiasz się o splątanie podczas rzutu , ostry dobry hak który trzeba często wymieniać , rurka termokurczliwa która powoduje szybki obrót haka i wbicie w dolna wargę karpia,długi włos , no i oczywiście kółeczko do blow back które utrudni karpiowi wyplucie haka , do pływaków polecam bardzo chwytliwe przypony warwick rig i dla bardziej doświadczonych karpiarzy  whity pool rig , ostatnio używam również bardzo dobrego rozwiazania jakim jest chod rig . pozdrawiam.

ocywiscie wyplucie haka nie przynety

Pewnie chodziło Ci o blow out, nie blow back. Blow back, to system odrzucania zamka w replikach broni. :) Z pewnością skorzystam z Twoich rad, jako początkujący karpiarz.  (2012/12/22 15:17)

u?ytkownik39933

Do kulek tonących  używam  przyponów ze  zwykłej , szybko tonącej  miekkiej plecionki ,moze być oczywiście  w otulinie jeśli obawiasz się o splątanie podczas rzutu , ostry dobry hak który trzeba często wymieniać , rurka termokurczliwa która powoduje szybki obrót haka i wbicie w dolna wargę karpia,długi włos , no i oczywiście kółeczko do blow back które utrudni karpiowi wyplucie haka , do pływaków polecam bardzo chwytliwe przypony warwick rig i dla bardziej doświadczonych karpiarzy  whity pool rig , ostatnio używam również bardzo dobrego rozwiazania jakim jest chod rig . pozdrawiam.

Pewnie chodziło Ci o blow out, nie blow back. Blow back, to system odrzucania zamka w replikach broni. :) Z pewnością skorzystam z Twoich rad, jako początkujący karpiarz. 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=IJrFOnGGR1g  

obydwie nazwy są używane (2012/12/22 16:13)

u?ytkownik39933

Pewnie chodziło Ci o blow out, nie blow back. Blow back, to system odrzucania zamka w replikach broni. :) Z pewnością skorzystam z Twoich rad, jako początkujący karpiarz. 

obydwie nazwy są używane

sorry kolego ,masz rację źle napisałem ,dopiero zerknąłem że napisałem back :)))) ale wiesz w każdym bądź razie o co chodzi , nawet link co powyżej wysłałem :) myśląc ze cos ci sie pomyliło , sorry (2012/12/22 16:16)

u?ytkownik39933

obydwie nazwy są używane

sorry kolego ,masz rację źle napisałem ,dopiero zerknąłem że napisałem back :)))) ale wiesz w każdym bądź razie o co chodzi , nawet link co powyżej wysłałem :) myśląc ze cos ci sie pomyliło , sorry

pomyślałem o cofnięciu i pewnie dlatego :))) (2012/12/22 16:18)

u?ytkownik39933

obydwie nazwy są używane

sorry kolego ,masz rację źle napisałem ,dopiero zerknąłem że napisałem back :)))) ale wiesz w każdym bądź razie o co chodzi , nawet link co powyżej wysłałem :) myśląc ze cos ci sie pomyliło , sorry

pomyślałem o cofnięciu i pewnie dlatego :)))
  juz poprawiam ;)
(2012/12/22 16:19)

u?ytkownik39933

Do kulek tonących  używam  przyponów ze  zwykłej , szybko tonącej  miekkiej plecionki ,moze być oczywiście  w otulinie jeśli obawiasz się o splątanie podczas rzutu , ostry dobry hak który trzeba często wymieniać , rurka termokurczliwa która powoduje szybki obrót haka i wbicie w dolna wargę karpia,długi włos , no i oczywiście kółeczko do blow out które utrudni karpiowi wyplucie haka , do pływaków polecam bardzo chwytliwe przypony warwick rig i dla bardziej doświadczonych karpiarzy  whity pool rig , ostatnio używam również bardzo dobrego rozwiazania jakim jest chod rig . pozdrawiam. (2012/12/22 16:20)

oli84

Czy ktoś próbował usztywničćprzypon przez wtarcie w plecionke wosku pszczelego? (2018/02/04 09:16)