witam odnośnie kołowrotka ten Abu Garcia Orra SX 10 to rozmiar nie pasujący do wędzisk, które podałeś, odpowiednia była by 30 lub 40, tak ogólnie wygłąda na solidny dowiedziałes się o nim czegoś więcej ? (2012/12/05 19:37)
Panowie radze wybrac sie do sklepu ktory ma duzy wybor wedek chwycic do reki kilka wedzisk przymierzyc sie do nich wytypowac 3 moze cztery sztuki i wtedy konkretne modele podajcie na forum to bedzie latwiej wam doradzic. a nie tak na pale. cytuje:PANOWIE ALE PROSZE KONKRETNIE JAK NA FACETA PRZYSTAŁO KTÓRY KIJ POLECACIE?? no nie wierze ze kiedy bedzie przewaga na NP> catane to bez wzgledu na wszystko pojedziesz i kupisz? (2012/12/05 19:44)
Masz tutaj kij ktorego sam kupilem. Jest lekki, ladnie wyglada i przedewszystkim dobrze czuc brania. Narazie nim lowilem szczupaki i okonie, ale mysle ze na inne drapiezniki jak bolen, sandacz tez bedzie sie sprawdzal :)
witam shimano catana będzie dla ciebie dobry długośc albo 2.40m albo 2.70m 10-30 c.wcena w moim sklepie wędkarskim wynosi 180 zł pozdrawiam (2012/12/05 20:29)
KOLEGO JURAS WEDKI KTÓRE PODAŁE NIE SA WYBRANE CYTUJE "NA PAŁE"
PONIEWAZ JAK SAM WIDZISZ WSZYSTKIE MAJA DŁUGOŚC 2.7 I C.W DO 30G
SA RÓWNIEŻ W PODOBNYM PRZEDZIALE CENOWYM,
ZWRÓC UWAGE NA TYTUŁ POSTU - JAKI SPINNING KUPIĆ
WIEC OSZCZEDZ SOBIE ZBEDNYCH KOMENTARZ I JAK UWAZASZ ZE WIESZ WSZYSTKO I JESTEŚ NAJ A WSZYSCY WOKÓŁ SA MNIEJ SPRYTNI OD CIEBIE TO GRZECZNIE PRZENIEŚ SIE NA INNE FORUM
JA NIE ZMIENIAM TEMATU I TRZYMAM SIE TYTUŁU,PO TO JEST FORUM I TEN POST ABY TACY JAK JA CZYLI ŚWIEŻACY MOGLI SIE COS DOWIEDZIEĆ OD UPRZEJMYCH I KULTURALNYCH KOLEGÓW,( TY DO NICH NIE NALEŻYSZ) (2012/12/05 21:12)
SX 10 waży 229g i miałem na myśli wyważenie zestawu ,na okoniówce mam Spro passion 720 i pasuje idealnie, ale nie wyobrażam sobie założenie go do wędki 2.70cm c.w 30 w porównaniu do 730 jest dużo mniejszy i oczywiście lżejszy. (2012/12/05 21:56)
Spro Passion 720 waży 255g i powiem ci,że to naprawde mały kołowrotek i jak wiesz mam zamiar kupic Spro Red Arc i chyba będzie w rozmiarze 40 a waży 310g do wędki Dragon Millenium pike 10-35g (2012/12/05 22:07)
grzecznie i kulturalnie z czystym sumieniem moge polecic tobie wedke Dragon millenium 2.70 5.25 X-FAST lowie nia na rzece i fajnie sobie radzi z wiekszymi woblerami swietnie czuc tez male przynety.Jego waga to 172g wiec po kilku godzinach biczowania nie czuc zmeczenia..gdzies wyczytalem jedna zla opinie jezeli chodzi o przelotki lowiac na plecionke ponoc sie szybko z cieraja ja mam go 5 miesiecy duzo wedkuje i narazie nie zauwazylem sladow szybkiego z uzycia oby jak najdluzej bo jestem z niego bardzo zadowolony.pozdrawiam.powodzonka. (2012/12/05 23:49)
Witam, to trochę jak z samochodem, jednemu pasuje taki albo inny.. Mam sporo spiningów o różnych parametrach, w tym cacuszka robione przez uznanych polskich rodbuilderów i muszę Wam powiedzieć, że czasami okazuje się ż ta jedna jedyna wędka jest tą ukochaną, najlepszą i właściwą i wcale nie najdroższą..... Ja dobieram wędkę do mojego wzrostu ( jestem dość wysoki) by uzyskać moje ulubione „proporcje” , oczywiście zwracam uwagę na rozkład przelotek i akcję. Jak trzymam za rękojeść przy kołowrotku dolnik absolutnie nie może wystawać poza łokieć. Z seryjnych wędek wygrało u mnie Shimano, niestety najwyższe modele ze względu na perfekcyjne wykończenie i jakość. Kije robione przez rodbuilderów nawet na blankach CD mają niestety kilka wad ( oprócz ceny) i można śmiało je sobie darować. Jak chcesz dobry spinning to przeetestuj markowe wyroby dobrych firm, nielubiane sprzedaj, aż w końcu trafisz na właściwy - czego gorąco życzę. (2019/05/16 21:32)
Używam osobiście Mikado Excellence Action 2,7m CW. 7-28G (cena około 160-180PLN) jak dla mnie świetna i uniwersalna wędka. Mam drugą droższą Shimano Aernos także 2,7m CW 7-21g i niestety dla mnie trochę za miękka na rzekę. Na jeziorze i zalewie OK. (2019/05/22 10:50)