Ja już od dłuższego czasu rozglądałem się za jakimś parasolem wędkarski , który przede wszystkim musi być nieprzemakalny (ochrona przed deszczem ) i zabudowany 360 (ochrona przed wilgocią na tych mniej przyjaznych nockach i mieć możliwość rozłożyć go na łódce) .Dobrze by było widzieć coś więcej niż na wprost w razie jak by kolega również znalazł schronienie pod nim w deszcz a wędki by miał u siebie na stanowisku i pasowało by je mieć na oku (rybom deszcz nie napycha żołądków ).Z głową rozłożony i zabezpieczony linkami parasol poradzi sobie juz nie takim malutkim wiaterkiem, choć by tandetny był ten parasol ,a na silnym wietrze to i najlepszy się nie uchroni . U mnie wybór padł na Jaxon AK-KZS040 +Baza własnie zamówiłem i teraz czekam ,oglądałem parasole kolegów tej właśnie firmy i materiał na prawdę mi się spodobał (jest ogumowany )i z tego go co mi wiadomo to dobrze chronią przed deszczem
ja też mam ten najnowszy poprawiony Jaxona z tymi okapnikami nad zamkiem i całkiem całkiem dobry ,zobaczymy jak w dłuższym czasie ale na razie jest dobrze ,też szukałem coś extra ale wybór raczej skromny więc brałem moim zdaniem najlepszy reszta się okaże (2014/06/12 09:47)![]()
waldiglogow
Jaxon AK-KZS040 juz po testach i z czystym sumieniem moge bo polecic.na dzien dzisiejszy chyba 1 miejsce w rankingu.oczywiscie w tym przediale cenowym (2014/06/22 11:50)![]()
u?ytkownik102837
Jaxon AK-KZS040 juz po testach i z czystym sumieniem moge bo polecic.na dzien dzisiejszy chyba 1 miejsce w rankingu.oczywiscie w tym przediale cenowym
Właśnie też oglądałem ten parasol pred sklepem wędkarskim po rozłożeniu ponieważ akurat jakiś klijent chciał go zakupić i sprzedawca go rozkładał dlatego po wstępnym obejrzeniu mogę stwierdzić że wydawał się solidny. Jak mój zestaw będzie już do końca wyeksploatowany to prawdopodobnie się w niego zaopatrzę, no chyba że do tego czasu wyjdzie coś lepszego w tej kategorii cenowej.
Pozdrawiam boczny trok (2014/06/22 12:43)![]()
pompips
Ja korzystam z parasola marki konger który jest zabudowany dookoła posiada okno i co najważniejsze jest podgumowany czyli wodoszczelny i to jest chyba najważniejsze.
Co do stabilności nie mogę mieć zastrzeżeń. Użytkowany 1,5 sezonu jako schronienie na nockach i osłona w czasie wiatru i deszczu. Jak wieje to dwe dodatkowe linki rozwiązują problem z brakiem stabilności parasol ma przykryte zamki i jest naprawdę godny poleceniea kosztował coś koło 400zł.
(2014/06/22 15:10)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.