Jak już szukam nowego kołowrotka do feedera to może też zakupił bym sobie nowy kijek? Brakuje mi takiego Feederka lżejszego o c.w. do80gr. Co proponujecie? Przy okazji, czy ktoś zna firmę YORK. Dostałem feedera tej firmy York turbocarbo feeder 4,20 o c.w. 40-140gr. i nie nażekam ale nie widzę tej firmy w sklepach
Witaj Imienniku! To jak zwykle ja. Yorka raczej kupisz na allegro, albo w mniejszych sklepach, kijki całkiem fajne chociaż mają jedną wadę - nietypowe szczytówki wymienne, trochę grubsze i dłuższe od standardu. Jeśli chodzi o inne to gorąco polecam Mikado Matrix 555 do 80g, testowałem dwa lata i podarowałem mojej kobietce, jest bardzo zadowolona. (2009/01/15 13:27)
ile chcesz wydać na kołowrotek?? :) do feedra to jest ważne świetnie sprawdza się shimano catana 4000 - teraz były w promocji za 100 zł. Normalna cena to chyba 127 pln-ów. (2009/01/15 14:35)
Ja przetestowałem Feedery Mikado ciężar wyrzutu od 60 do 120g.Długość 360 plus dopałka która po zamontowaniu daje 390.Są to super uniwersalne wędziska można je stosować w każdym łowisku i na każdą rybę (2009/01/15 14:48)
skoro poruszony jest temat feedera to się dołącze bo aktualnie też szukam. panowie czy wiecie czy mógłbym sobie jakiś zestaw feedera kupić za 300zł tak żeby kij kołowrotek i żyłka były jeśli tak to co polecacie? (2009/04/06 19:49)
Ja osobiście mogę ci polecić Konger Aviator lub Konger Carbomaxxx. Mam feederki z obu tych serii kongera i sprawują się jak na razie super. Cena też rozsądna. Lekkie, poręczne, czułe. Mnie osobiście nic lepszego na razie nie potrzeba, ale z biegiem czasu kto wie, jak złapię bakcyla feederkomani to może coś jeszcze bardziej finezyjnego sobie sprawię. (2009/04/06 22:16)