Wielu wędkarzy ceni i poleca kołowrotki SPRO Red Arc do spinningu. Cena to ok. 330zł, ale wart jest każdego grosza na niego wydanego, ale radził bym się rozejrzeć również za kołowrotami Shimano, Okuma też mają fajne kręcioły w swojej ofercie. Ale ten SPRO wydaje się być wpożądku, rozmiar 10200 jest mniejszy na właśnie jakiś okoniowy zestaw http://allegro.pl/spro-red-arc-tuff-body-10200-1046-020-a-i1373453286.html.
(2011/01/01 12:18)Duo3 żal mi cię. Mam młynek Jaxon VX Machine 200 i kołowrotki jaxona ma duuuużo moich znajomych. Powiem ci że kiedyś w rzece podparłem się wędziskiem właśnie z tym kołowrotkiem (wolałem zrobić tak niż zamoczyć się cały) i młynek jest jak nowy NIGDZIE nie rdzewieje. Co do Jaxona to VX Machine na okonie mógł by być ale nie 200 tylko 100 lub 200 wersja Match
to co kolega napisał to prawda nigdy nie kupie juz kołowrotka od jaxon to czysty szajs i badziewie
mój wójek który łowi na spining od 20 lat miał ten ich kołowrotek dał 180 zł i rozreciał się przy szczupaku 8 kg,hamulec był wyregulowany a wszystko dokręcone
(2011/01/16 19:55)Witam. Mam wędkę DAM Spinning Okoń EFFZET Perch Special 1.90m 1-8g i zastanawiam się jaki kołowrotek by pasował do tej wędki. Proszę o pisanie sprawdzonych kołowrotków.Kłaniam się nisko za zapytanie w istniejącym wątku ! Jak widzę opcja szukania jeszcze jest dostępna. Do tej wędeczki w wyznaczonej przez Ciebie cenie proponuję po taniości dragon nano lite albo okuma.
Cena max 250zł.