Jaka żyłka lub plecionka na spinning?
utworzono: 2010/05/04 19:14
Przepraszam za ten wpis ale muszę.
Panie polej pan setkę.
Bo zaraz się zacznie. A na jaką się rybę....
Gdzie będziesz........
Jaka wę.......
Proszę mnie karać za ten wpis :):):):)
[2010-05-04 19:20]
najlepsza bedzie wytrzymala tania i bez pamieci ...
tak powinno sie odpowiedziec na tak zadane pytanie ... jesli chcesz wiecej informacji sprecyzuj pytanie .
pozdro.
[2010-05-04 19:20]
najlepsza bedzie wytrzymala tania i bez pamieci ...[2010-05-04 19:22]
To się nazywa odpowiedź....
Ale poczekajmy jeszcze.
Panie polej pan jeszcze jedną setke, bo zaraz się zacznie.):):):)
...ale skoro polewamy to pamiec nie bedzie nasza mocna strona ;) ...czy zatem mozna wysnuc teorie ze z zylka jak z alkoholem - tanio mocno i bez pamieci ?;)
[2010-05-04 19:30]
Ja osobiście kupiłbym i żyłkę i plecionkę. Ostatnio zakupiłem tą 0,10 mm http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/hm69-a78-p75-k8192.htmlnarazie się sprawdziła, 1 maja pomogła mi wyciągnąć szczupłego, nie plącze się, nawija się bardzo dobrze, jak narazie jest ok. [2010-05-04 20:18]
idz do sklepu popros zylke do spiningu jak myslisz ze zlapiesz duza rybe kup 0,25 jak nie jestes pewny co do ryb kup 0,20 i wolframek kup to 3 zl kosztuje za zylke ze 20 moze 30 zl zaplacisz a juz bedzie niezla jak nie dobra w sklepach wedkarskich nie pracuja informatycy zawsze doradza [2010-05-04 21:53]
dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź!!!
Myślałem że chociaż w tej profesji są ludzie trochę milsi-ale się myliłem i tu się można nadziać jak na kolec róży.POZDRO dla tych któży odpowiedzieli.
[2010-05-05 18:51]Przypuszczam ze nastawiasz się na szczupaki jednak nie wiem gdzie chcesz mówić i jakich przynęt będziesz używać jednak z własnych doświadczeń mogę ci polecić żyłkę T-Force Spinning Pike firmy Trabucco naprawdę solidna firma:) cena to ok 20zł za szpulkę 150m
[2010-05-05 20:16]
według mnie dobrze na rzece spisywała się 0,25 dlaczego taka? Częste zaczepy trzeba czegoś mocniejszego a jeśli chodzi o jezioro bądź staw 0,18 powinna dać rade. [2010-05-05 23:18]
zgadzam się z kolegą trabucco to solidna żyłka sam używam na sipna i jestem zadowolony
[2010-05-06 08:24]
Drogi kolego ...wiwaldi... To nie chodzi o to że ktoś żartuję z Ciebie. Chodzi o to że w ciągu dnia pojawia się na temat spinningu około 5 takich wątków z takimi samymi pytaniami.
Podejrzewam że umiesz posługiwać się internetem i wiesz jak znaleźć różne strony nie koniecznie o tematyce wędkarskiej.
Przeszukaj całe forum na temat spinningu a sam przyznasz mi rację że się nie mylę. Częste odpowiadanie na to samo irytuję i jest męczące.
Poszukaj na tym portalu o spinningu jest wiele artykułów na ten temat po przeczytaniu paru z nich sam sobie odpowiesz czego chcesz i co potrzebujesz.
Na twoję pytanie nachodzi wiele czynników bo i żyłka i plecionka jest dobra na spina tylko jeszcze też chodzi o to na jaką rybę chcesz się nastawić jedno jest na taką rybe dobre a drugie na taką. Więc będziesz miał sporo odpowiedzi, a nadal nie będziesz wiedział co założyć.
Nie mówiąc już o przynętach. Dostaniesz odpowiedzi składające się z nazw firm, oraz jakie są skuteczne u danego wędkarza, który odpowiada, choć u Ciebie one mogą się nie sprawdzić.
W każdym innym łowisku ryba inaczej podchodzi do przynęt.
Mój cyytat kolegi ....karoltsu1... powinien Tobie to uzmysłowić o co chodzi.
Popatrz też na jego blogu wpisy jest sporo na temat spinningowania i podstawy co i jak.
Proponuję jak już wcześniej napisałem poszukać i przeczytać tu na tym portalu parę artykułów na temat spinningu, a powiem Ci że jest ich sporo bo sam czytałem nie zadając pytań.
Dla chcącego nic prostego.
Pozdrawiam serdecznie.
[2010-05-06 08:31]
Widzisz kolego jeśli tylko chcesz być miły to jesteś.
A teraz co do spiningo i wędkowania to sprawa ma się tak: sam wędkuję już ponad 30 lat ale spiningiem tak na prawdę zająłem się gdzieś jakieś rok temu a że mieszkam w Sandomierzu to Wisłę mam pod nosem i tam też wędkuję. Byłem 2 maja nad wodą z spiningiem około godziny 18 łapałem na woblera żyłkę miałem 18 firmy Trabucco, chwycił sum trzymałem jakiś czas ale nie stety nowiutka żyłka pękła jak włos i dlatego chcę porady czy może taką samą żyłkę tylko nieco grubszą czy może plecionkę Power Pro 19 ale nie wiem czy ona się nie rozdwaja jak się zachowue w wodzie bo wydać parę groszy to nie sztuka.
Pozdrawiam
[2010-05-06 18:44]Witam
Plecionka plecionka tylko i wyłącznie plecionka ryba tak szybko jej nie zerwie jest mniej rościągliwa, zaczep jaki zaczep najwyżej wyłamiesz jeden grot z kotwicy albo rozprostujesz hak od główki takie jest moje zdanie od czasu kiedy nawinołem pierwszy raz plecionke to zapomniałem co to żyłka :P
[2010-05-06 19:37]Jak Ci łupnie okazowy szczupły albo bolec lub sum to módl się panie i patrz czy nie pęka kijek.
Zyłak ma to wsobbie że przy walecznych rybach jakie wymieniłem pacuje podczas odjazdów. A przy pleciionkach tylko kij i kręcioł.
pozdrawiam.
[2010-05-06 19:45]